Pages

luni, 5 iunie 2017

Game 2, NBA Finals 2017

     Surpriza inceputului de meci e ca Steve Kerr sta pe banca celor de la Warriors. Un boost motivational pentru jucatorii care nu l-au mai vazut acolo de luni bune din cauza problemelor cu coloana vertebrala. Dupa primul sfert cateva statistici arata ca suntem in cu totul alt meci. Warriors au 8 TO-uri - in meciul 1 au avut 4 cu totul!, iar dinspre banca celor de la Cavs au venit deja 10 puncte solide. Cu toate astea la finalul primelor 12 minute Cavs au un deficit de 6 puncte. 10 din 10 de la libere pentru Steph Curry - agresivitatea e musai sa fie insotita de inteligenta, altfel pg-ul lui Warriors te taxeaza. Sunt 40 de puncte intr-un prim sfert pentru Warriors dupa care nu-ti vine sa spui decat: GSW - all they do is win.

     Pe inceputul sfertului doi Draymond Green sta pe banca, a strans deja 3 faulturi. Dar Klay Thompson si  David West securizeaza defensiva lui Warriors, iar Durant cu circus shot 2 + 1 pe un fault la Kevin Love tine diferenta acolo. Cavs dau insa tarcoale tot timpul. LeBron patrunde si inscrie de cateva ori, are o agresivitate ofensiva care se vede in statistici - 8 din 12 aruncari inscrise si n-a tras deloc distanta. Kyrie si Schumpert fura fiecare cate o minge importanta, iar pg-ul lui Cavs devine eroul finalului primei jumatati cu un buzzer beater floater care coboara semnificativ nivelul de decibeli din Oracle Arena. Cavs 64, Warriors 67. Pauza.

     
     JR Smith e mana moarta pentru Cleveland pe inceputul sfertului 3. Doua faulturi aiurea si rece de la distanta. Steph danseaza cu LeBron si strecoara mingea in cos inainte ca aceasta sa-l poata bloca. Time out Cavs, diferenta a crescut iarasi la 8 si publicul scandeaza MVP, MVP! La revenire Green face un fault urat la LBJ si aterizeaza pe banca. LeBron preia controlul pentru Cavs - inscrie prima aruncare de 3 a serii, patrunde si inscrie cu Durant peste el si da o pasa decisiva cat tot terenul pentru Kyrie. L-au motivat scandarile de mai devreme? Sau faultul lui Green? Cert e ca diferenta scade la 4. Warriors au insa raspuns de fiecare data, mereu in viteza, mereu in tranzitie, cu pase in loc de dribling si cu aruncari eficiente. Pana si lui Klay ii intra de la distanta. Si iarasi sunt 12 puncte diferenta. LBJ cu cateva aruncari de 3 grabite, Love cu recuperari ofensive, dar aruncari ratate. Cavs isi pierd concentrarea si rabdarea. E evident - au obosit. Warriors joaca intr-un ritm nebun si trec 3 minute in care Cavs nu baga mingea in cos. 14 puncte diferenta inaintea ultimelor 12 minute.

     
     E un asfintit cetos in Bay Area si Warriors se indreapta confortabil spre victoria cu numarul 2 din aceasta finala. Sunt pur si simplu de neoprit. We need to talk about Kevin isi pastreaza valabilitatea - numarul 35 de la Warriors face treaba la ambele capete ale terenului: un blocaj la Kevin Love e urmat de un slam dunk. Pe banca celor de la Cavs, LBJ rumega greu acest esec. Are un triple double in acest meci (29 puncte, 11 recuperari, 14 assist-uri), dar nu despre asta e vorba. In teren e macel - Steph face tot ce vrea. Si el are un triple double - 32 puncte, 10 recuperari, 11 assist-uri - primul al carierei intr-un meci din finala NBA. Ultimele minute se joaca cu rezervele de ambele parti. E gata.

 Cavs 113
Warriors 132

     Anul trecut Cavs erau in aceeasi situatie - condusi cu 2-0 dupa primele doua jocuri in Oakland. E drept ca atunci Warriors nu-l aveau pe Durant. Mai are ce mutare sa faca acum Regele? Seria continua miercuri noapte, de la 4 a.m, in Cleveland.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu