Pages

vineri, 2 iunie 2017

Miniselectia mea la TIFF16


     Vineri, 2 iunie, ziua de debut a festivalului merg la... mall. De la 20:00 la Neruda, parte adevar istoric, parte fictiune de Pablo Larrain, cu Gael Garcia Bernal in rolul "securistului" care-l vaneaza pe poetul chilian prin tara-i natala. Suna bine si arata bine.

   
     Apoi, tot in mall, de la 22:15 la Prevenge. Adevarul e ca uneori locatia bate tot. Asa ca bifez o comedie horror britanica. De Alice Lowe si cu Kate Dickie in rolul unei femei insarcinate caruia bebelusul inca nenascut ii comanda tot felul de acte criminale.

     
     Sambata, 3 iunie, un singur titlu. De la 21:45 la Casa Studentilor merg sa vad The Student sau in original (M)uchenik. Un film rusesc de Kirill Serebrennikov despre drumul habotniciei religioase. Se potriveste al naibii de bine vremurilor noastre. Sunt dispus sa indur putinul loc pentru picioare al salii si drept pedeapsa pentru ca n-am mers sa vad filmul in cinematografe atunci cand a rulat.

   
    Duminica, 4 iunie, e ultima mea zi de filme de la TIFF. La ora 19:00 vreau Ministry of Love la cinema Florin Piersic. O comedie sarba scrisa si regizata de Pavo Marinkovic. Cred ca e din sectiunea aia despre altfel de comedii romantice. Si mai cred ca alegerea mea are in spate o alta comedie ex-iugoslava - Parada - vazuta tot la TIFF, acum niste ani, care mi-a placut foarte mult. Asa ca - cu destul de putine informatii - mergem inainte.

     
     Inchid acolo unde am si inceput, asa ca de la 22:00 sunt la mall pentru Orpheline - o drama franceza de Arnaud des Pallieres. Despre femeie si feminitate, un film pe care intr-o zi obisnuita l-as fi ocolit cu gratie, dar care intr-un an in care am facut alegeri eclectice (de la genuri la tara de origine) se potriveste parca foarte bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu