vineri, 18 mai 2018

3 povesti dupa EPL 2017/2018

   
     City by Pep si cele 100 de puncte 

   Pana la urma nu s-au dovedit de neinvins, dar au ucis lupta pentru titlu cu vreo doua luni inainte de final si au ajuns la un total uimitor de 100 de puncte. Trupa lui Pep a miscat mingea atat de eficient incat majoritatea recordurilor ofensive in sezon ii apartin lui City. Cele mai multe goluri inscrise: 106. Cele mai multe pase reusite: 28.241. Jucatorul cu cele mai multe pase de gol: KDB (16). Patru din primii cinci pasatori decisivi: Sane (15), Silva (11) si Sterling (11) si doi marcatori in primii cinci: Aguero (21) si Sterling (18). Tiki Taka City i-a costat o suma enorma pe seici, iar visul unui trofeu UCL pentru Cetateni a ramas unul interzis. Cu atat mai dureros cu cat anul acesta i-a scos din cursa Liverpool, o rivala din Anglia cu pedigree european.


   
     Mohamed Salah, noul star al lui Liverpool 

   Concomitent cu dezertarea lui Coutinho pe Nou Camp, ca si cum Klopp ar detine o bagheta magica, a aparut o noua stea in Liverpool - Mo Salah. Egipteanul la a doua descalecare in Anglia dupa o prima aventura esuata alaturi de Mourinho, a insirat apararile si a batut recordurile. 32 de goluri pentru titlul de cel mai bun marcator al editiei, cu Harry Kane aproape cersind un gol la proba video in incercarea de a-si pastra titlul de golgheter (ar fi fost al treilea sezon consecutiv). Impresia buna a fost dublata de Salah si in Europa unde a inscris alte 11 goluri si unde il asteapta o finala UCL de vis vs. Real Madrid si CR7. Repetabil? Indoielnic. Dar asta nu stirbeste cu nimic din minunea acestui sezon.

 
      Adieu, Arsene! 

   Wenger era ultimul dinozaur. Manager al lui Arsenal din 1996! In zilele noastre o asemenea continuitate/longevitate e ceva de neinchipuit. Lumea e altfel, totul se intampla pe fast forward, totul se consuma bulimic. Wenger a castigat trei titluri de campion cu Arsenal si poate trebuia sa ia decizia retragerii un pic mai devreme. In ultimii 2 ani Arsenal a iesit din top 4 si nici la anul nu va fi prezenta in UCL. D-aia in ultimele sezoane s-a lasat si cu multe huiduieli. Filozofia lui Wenger nu a fost gresita, doar ca buzunarele patronului si propria inspiratie l-au cam tradat. Arsenal a organizat o despartire curata si eleganta si l-a sarbatorit asa cum se cuvine. Pentru mai bine de 20 de ani Arsene a fost Arsenal.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig