joi, 13 septembrie 2018

El Abuelo

     In deschiderea Pelicula 3. Dupa un moment muzical peruan reusit si multa vorbaraie sforaitoare, trebuie sa bag la cap ca deschiderile nu-s de mine, l-am vazut pe El Abuelo.


     Comedie light, dar sufletista, despre cum e bine sa-ti inchei socotelile cu viata avand in centru un octogenar vaduv, si un road movie de la sud la nord, printre dune de nisip, valuri de ocean si varfuri de munte. Hecho en Peru 2018, dar facut clar pentru export si ca sa dea bine.

     N-am avut nicio secunda sentimentul ca e despre peruani cu adevarat, nu am simtit specificul. Adicatelea geografic e fix de acolo, si e chiar bine lucrat din punct de vedere vizual ca sa simti ca esti acolo, dar uman si experiential... Sunt cateva cadre cu Lima aia in care se inghesuie mai bine de 9 milioane de oameni, dar nu-i vezi, si cateva cucoane care vand in strada mancare la intrarea pe autostrada, dar cam atat. Sigur ca varsta a treia si contabilitatea finala sunt chestii universale, asa ca filmul functioneaza. Ii lipseste insa specificitatea.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig