duminică, 6 iunie 2021

Nicolae Ionescu: Bucurestiul de altadata

 

     Nu mai stiu in ce context am dat de numele lui Nicolae Ionescu si am vazut cateva fotografii de-ale lui cu Bucurestiul anilor '20-'30. Pe unele le mai vazusem deja fara sa stiu ca sunt ale lui, pe altele sunt sigur ca nu le mai vazusem pana astazi. N-as fi uitat un cadru atat de expresiv, despre vechi si nou, cum e cel al unui tanar cocotat pe magarul sau in dreptul benzinariei Unirea. 


      Sunt multe astfel de fotografii in cartea Bucurestiul de altdata. Imagini care chiar au feeling, imagini care au si mesaj. Sigur ca sa surprinzi aglomeratia de pe Calea Victoriei duminica pana-n pranz are o valoare istorica, de documentar, dar nimic nu e mai valoros decat sa aduci, pe langa aceasta, o emotie. Pe care o poti surprinde, de ce nu, tot pe Calea Victoriei.



     Dar fotograful e mai atasat, din cate imi dau seama, de periferie, de marginal. Da, exista si high life-ul de la hipodromul Baneasa sau Bursa din Bucuresti, dar mai expresive sunt portretele de vanzatori ambulanti surprinse prin parcuri sau instantaneele de la bariera Colentina.


     Nicolae Ionescu, Bucurestiul de altdata, Editura Alcor Edimpex SRL, 2002 (o gasiti doar in anticariate)


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig