vineri, 11 ianuarie 2019

Box office Romania: cele mai lungi si scurte picioare in 2018


     Am vazut totalul si distributia pe saptamani, am vazut top10 cele mai bune incasatoare si primele 5 romanesti pe 2018. Ultimul lucru la care ma uit pe box office-ul anului trecut sunt picioarele - ce titluri au reusit sa incaseze spectaculos fata de debut (picioare lungi) si ce titluri s-au inecat foarte repede dupa debut (picioare scurte) in primele 50 de incasatoare.

     Campionul absolut a fost Bohemian Rapsody. Eu am mers sa-l vad la a treia saptamana in cinema si sala a fost plina ochi. O prietena imi povestea acelasi lucru - o saptamana mai tarziu. Cam asa arata un film care reuseste sa adune de peste sase ori banii de la debut.

Bohemian Rapsody
Total: 7.9m RON
Debut: 1.2m RON
Picioare: 6.3


     Aceleasi picioare, dar pe volume mai mici incasate le-a avut: Show Dogs. La un total de 1.9m RON incasati si cu un debut de 0.3m RON. Deci picioare tot de 6.3.

     Al treilea titlu pe acest podium al picioarelor lungi este A Star is Born. Si in cazul sau word of mouth-ul a fost foarte puternic. Total incasat: 3.7 RON, debut de 0.6m RON, picioare de 6.1.

     La capatul opus, cele mai scurte picioare le-a avut The Predator. Fanii au venit la debut, dar s-au rarit serios de la a doua saptamana. Poate ca si suprapunerea cu The Nun l-a lasat pe Predator in offside. The Nun era la a doua saptamana pe lansarea lui Predator si incasarile lui totale l-au plasat in top10 incasatoare ale anului.

The Predator
Total: 1.9m RON
Debut: 0.8m RON
Picioare: 2.3


     Urmatoarele cele mai scurte picioare le apartin lui Fifty Shades Freed si Morometii - ambele cu performante paradoxale.

     Pentru Fifty Shades Freed e deja o reteta clasica. Amorezii dau buzna de Sf. Valentin, dar de la a treia saptamana incolo titlul cade in anonimat. Si totusi debutul e atat de masiv incat titlul stai n primele10 ale anului. Incasarile totale de 7.3m RON, la debut 3.0m RON, picioare de 2.4.

     Morometii e si el un caz aparte. E cel mai bun incasator dintre filmele romanesti in 2018. Deci pare cumva paradoxal sa il gasim pe lista picioarelor scurte. A cumulat in cifra anuntata la debut incasarile din lungul sir de avanpremiere plus lansarea propriu-zisa. De unde rezulta un debut cu incasari de 1.0m RON, dar totalul a ramas in 2.4m RON. Adevarul e ca publicul interesat s-o fi grabit sa-l vada, dar nici word of mouth-ul n-a impins mai departe filmul.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig