miercuri, 9 ianuarie 2019

Box office Romania: top10 pe 2018


     Cele mai bune incasatoare in 2018 au fost:

10
Mission: Impossible - Fallout 
Lansat: 3 august
Incasari: 5.3m RON
La limita, cum ii place sa rezolve si situatiile, Ethan Hunt prinde un loc in acest top. Lasand p-afara, la mustata, un Jurassic World si un Fantastic Beasts si descurcandu-se mai bine decat in 2015 cand ultima sa misiune, Rogue Nation-ul, termina anul pe 12. Singurul titlu Paramount din aceasta lista.


The Nun
Lansat: 7 septembrie
Incasari: 6m RON
Doamnelor si domnilor, surpriza anului! Un horror care sa prinda in Romania top 10 nu s-a mai intamplat... niciodata. E adevarat ca in 2017 horror-ul ca gen a crescut la noi, la fel si in 2018, dar chiar si asa performanta e complet neasteptata. Primul Warner in acest top.


Hotel Transylvania 3
Lansat: 13 iulie
Incasari: 7m RON
Prima si singura animatie din top 10 de anul acesta. Una din francizele animate care au mers excelent la box office-ul local si primul Sony/Columbia in top.


Deadpool 2 
Lansat: 18 mai
Incasari: 7.0m RON
Un supererou con cojones care la prima aparitie, in februarie 2016, era unul din titlurile surpriza si incasa 6.5m RON prinzand un loc pe podium. Acum, chiar si cu o crestere de aproape 10%, nu se apropie de top 5. Campania de mk a fost notabila. Primul titlu Fox in primele 10.

6
Fifty Shades Freed
Lansat: 9 februarie
Incasari: 7.2m RON
Cu un an inainte si tot de Sf. Valentin, Fifty Shades Darker a incasat 6.9m RON. O crestere deci de aproape 5% si o conservare a aceluiasi loc in top. Oare la ce va scoate romanasul iubita in 2019? Seria Fifty e gata si ingropata. Singurul titlu Universal in primele 10.



5
Black Panther 
Lansat: 16 februarie
Incasari: 7.5m RON
Disney e singurul major cu doua titluri in primele 5. Si asta intr-un an fara Star Wars. Black Panther e primul dintre ele. Asa ca Disney, cu un ochi, rade.


Bohemian Rapsody
Lansat: 2 noiembrie
Incasari: 7.9m RON
Putini ar fi pariat pe el pentru top 10, daramite pentru top 5. Dar daca stau si ma gandesc nu e Freddie din BH gandit, scris, regizat si produs tot un supererou (al anilor '80/'90)? Hmmmm. Al doilea Fox in aceasta lista.

3
Avengers: Infinity War 
Lansat: 27 aprilie
Incasari: 9.9m RON
O surpriza pentru mine ca a mancat bataie de la alte doua titluri, dar lansarea in buza lui 1 mai n-a ajutat intr-o tara in care populatia isi ia in jurul acestei date o mini-vacanta. Disney are al doilea titlu in top 5, dar a pierdut sefia supereroilor. Asa ca, fara discutie, cu celalalt ochi Disney plange.

2
Venom 
Lansat: 5 octombrie
Incasari: 10m RON
Al doilea Sony/Columbia in top 10. Tom Hardy in piele de supererou - iata ca s-a gasit o reteta de detronat Avengersii.


Aquaman 
Lansat: 21 decembrie
Incasari: a trecut in 3 saptamani de 11.3m RON si are sanse serioase sa bata record holderul lui 2017 Fast & Furious 8 (13.7m RON). Warner, in sfarsit, a prins reteta de supereroi cu ceva ajutor de la Momoa. Warner, doua titluri in top.

Maine ne uitam pe cum au mers filmele romanesti. Daca vreti, aruncati un ochi si pe totalul lui 2018 si distributia incasarilor pe saptamani.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig