miercuri, 2 septembrie 2015

Peaky Blinders


     Dupa ce Narcos s-a dovedit prea subtire pentru gustul meu i-am dat o sansa si lui Peaky Blinders, un titlu care statea de ceva vreme pe lista mea de asteptare, produs de BBC si distribuit peste ocean de Netflix.


      Peaky Blinders are parte de personaje misto - cu accentul pus pe Thomas Shelby interpretat de Cillian Murphy. Un erou medaliat al razboiului care se drogheaza ca sa uite ce a trait pe front, dar care a invatat sa aplice strategiile militare si a deprins o nepasare vecina cu cinismul in ceea ce priveste conditia umana - calitati numai bune pentru succesul sau la varful unei organizatii criminale din Birmingham.

     Al doilea punct forte e mix-ul de interese divergente, de forte antagonice, de valori in opozitie care se combina si se recombina in fiecare episod. Comunisti, monarhisti, IRA, teroristi, bande rivale, politai, agenti sub acoperire, Winston himself si lista ar putea continua. Ce il strica putin - din cele 2 episoade vazute pana acum - vine din maniera de filmare. Nu e vreun dezastru vizual, dar secventele de lupta nu sunt la acelasi nivel cu personajele & povestea.

     All in all Peaky Blinders trece testul pilotului.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig