vineri, 28 octombrie 2016

Londra: 3 ore si 3 colaje


     Asa a fost sa fie prima mea intalnire cu Londra - pe repede-nainte si cu o lumina foto care m-a facut sa realizez de ce multe filme britanice au o tenta gri albastra. Pentru ca asa e lumina lor!


     O calatorie cu tube-ul de la Marble Arch pana la Westminster cu schimbare la Bond Street plus un walking tour ghidat de Iulia pe sub London Eye, peste Millenium Bridge, prin Trafalgar Square si terminat in Picadilly Circus. Pentru cineva care nu mai pusese niciodata piciorul in oras m-a surprins inghesuiala miniona din centru. Nu e loc de piste de biciclisti, benzile sunt mai inguste parca decat oriunde in alta parte, iar masinile si imobilele au invatat sa castige pe inaltime creand un permanent efect girafa. N-am vazut decat 2 caini, dar mi s-a explicat ca englezii tin la animalele lor de companie - asa ca nu le chinuie prin centru. Fiindca in permanenta trebuie sa te uiti pe dos atunci cand traversezi, cel mai mare risc mi s-a parut acela de a vedea mult prea de-aproape ochii soferului pakistanez al unui double decker.


     Desi mi-a mirosit a fish and chips de nenumarate ori, am mancat doar niste castane bine prajite in timp ce traversam Millenium Bridge-ul si cautam deja pe harta Hamleys, un magazin de jucarii de unde sa-i pescuiesc ceva Marei. Restul au fost mese oficiale deci nu se pun.

 
     La dus si intors am citit, printre picaturi, ultimele pagini din Last Lion - o biografie mamut a lui Winston Churchill. Potrivire perfecta.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig