vineri, 2 iunie 2017

Game 1, NBA Finals 2017

   
     Primul sfert se inchide cu un buzzer beater semnat Igoudala, tipul ala care acum 2 ani a fost nici mai mult, nici mai putin decat MVP-ul finalei NBA. E o aglomeratie de staruri in aceasta infruntare incat uiti ca un tip ca el face parte din 2nd unit-ul lui Warriors. Gazdele au in fata 5 puncte, dupa un concurs de dunk-uri spectaculoase intre Durant si LeBron. High scoring game, bad news for Cleveland.

   
     Diferenta creste pe inceputul sfertului 2 atunci cand LeBron se odihneste, iar Draymond Green conduce lucrurile in apararea lui Warriors. Singura veste proasta pentru GSW e Klay Thompson. Rece ca gheata in prima jumatate - 2 aruncari din 10 inscrise, la fel cum a fost tot playoff-ul asta. Kyrie o tine in viata pe Cleveland cu circus shot 3 + 1 pe un fault scos tot la Klay. Aruncarea asta sigur prinde highlights-urile meciului. La pauza diferenta creste insa la 8, cel mai mult a fost de 10.

      N-ar fi mare diferenta, dar cifrele pe dedesubt nu sunt incurajatoare pentru Cavs. Mai intai pentru ca au comis 10 turn over-uri in sfertul 2. Imposibil sa pierzi atatea mingii si sa ai vreo speranta contra lui Warriors. Fiecare minge pierduta le ofera un contraatac, iar Warriors sunt letali atunci cand n-ai timp sa-ti asezi apararea. A fost un coast 2 coast jam al lui Durant care spune tot. Si actiunea lui va intra in rezumatul meciului. LBJ vs Durant? La pauza: 19 puncte, 11 recuperari, 4 assist-uri vs 23 puncte, 4 recuperari, 6 assisturi. Kyrie vs Steph? La pauza: 17 puncte, 2 assist-uri vs 12 puncte, 6 assist-uri. Deci on par. Restul echipei nu e la acelasi nivel pentru Cavs. Pauza.

   
      Sfertul 3. Tyronn Lue fara solutie si meciul aluneca in aceeasi directie. Cavs cu multe TO-uri, diferenta urca la 15 puncte. Durant ii ofera o aruncare de 3 lui Steph si Steph nu greseste. Asta e ce s-a schimbat la Durant fata de anii din Oklahoma. Imparte mingea, are incredere in ceilalti. Inca una de 3 a lui Steph, 20 de puncte diferenta, sala e in delir. LBJ raspunde cu un stop shoot de 3. Time out si la revenire Steph cu alte 3 puncte dupa un double screen ca la carte. Steph i-a ingropat de la distanta. Cavs dau primele semne de frustrare -sunt gesturi ale neputintei. LeBron lucreaza 1 la 1 de cateva ori cu succes si schimba un pic ritmul meciului. Aici e cheia - cu cat se joaca mai repede, cu atat mai confortabil se simt Warriors. Sunt o echipa run & gun. Durant, Curry si Green vin cu raspunsuri pe masura pentru LeBron. End of the third - Cavs 72, Warriors 93.

      Ultimele 12 minute jucate la o intensitate mai scazuta. Cavs nu se apropie, Warriors nu mai gonesc. Mama lui Durant face poze, Rihanna il aplauda pe LBJ. Primul meci intra lejer in contul lui Warriors. Pentru ca au stiut sa dicteze ritmul si au jucat mult in tranzitie, pentru ca au avut grija de minge (4 TO, matching NBA playoff record vs. 20 ale lui Cavs) si pentru ca Durant a fost flamand (38 puncte, 8 recuperari, 8 assist-uri).

    
     Warriors 113 
     Cavs 90

Al doilea meci al finalei se joaca duminica noapte, de la 3 a.m.
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig