marți, 11 iulie 2017

American Gods: sezonul 1


     American Gods e creme de la creme. Stii asta dupa doar 1 minut si jumatate. Atat dureaza title credits sequence-ul care imbina simbolistica diverselor mitologii cu elemente care fac trimitere la tehnologie si stiinta si care se incheie, pe o muzica psihedelica, cu imaginea in care toate astea se reunesc intr-un totem.


     Sezonul e atat de bun pe cat e de scurt. Sunt doar opt episoade construite pe o poveste principala - Shadow Moon iese din puscarie, iar in drum spre casa si nevasta il cunoaste si devine bodyguardul lui Mr. Wednesday. La ea se adauga episoade care spun backstories-urile altor personaje cheie (Laura, Mad Sweeney), vinietele din care aflam cine sunt zeii si cum au ajuns ei in America si niste secvente din inconstientul lui Shadow. Rezulta de aici o structura cumva complexa, un puzzle pe care-l completezi singur piesa cu piesa fara sa stii exact imaginea finala. In ciuda structurii complexe si a faptului ca serialul isi ia timp sa bibileasca personaje si momente, esenta show-ului e cuceritor de simpla. Zeii exista, au emigrat in America, daca le aduci ofrande sau crezi in ei - capata putere, iar in zilele noastre zeii traditionali sunt pe cale sa porneasca un razboi cu noii zei - media, tehnologie, etc. Toata treaba e al naibii de tentanta, cu miez si potrivita manusa pe teme la ordinea zilei.


     In plus American Gods vine cu niste actori fresh care interpreteaza brici plus Ian McShane care e top form aici. Filmari, efecte, coloana sonora, replici destepte. Ce sa-ti mai doresti? Sezonul urmator, desigur.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig