miercuri, 19 iulie 2017

Box office Romania 10 - 16 iulie 2017

   
    Total: 5.17m RON 

Inca o crestere de o cifra (+9%) fata de saptamana anterioara - a treia consecutiva. Consumul se mentine peste cel de anul trecut.

     Top 3:

War for the Planet of the Apes (s1) 1.14m RON
Spider-Man: Homecoming (s2) 1.09m RON
Despicable Me 3 (s3) 836k RON


Ultimul film cu maimute ii fura la mustata titlul de lider noului Spiderman. Estimasem pentru maimute incasari de 890k RON la debut, deloc departe de cum a performat. Locurile 1 si 2 reusesc sa sara de milion la incasari. Nici locului 3 n-are de ce sa-i fie rusine: Despicable Me 3 arata niste picioare frumoase si nu e nici el departe de milion - o performanta notabila pentru o a treia saptamana in cinematografe.

Alte premiere: Fantastic Journey to Oz, 116k RON (estimasem 160k RON).

     Ce lansari urmeaza in w-end?

Vine un w-end al naibii de interesant. Unul din cele mai interesante ale anului. Consumul bun din ultimele saptamani arata ca publicul n-a uitat drumul spre salile de cinema in vara asta si ca are ce gasi acolo. In w-end se mai adauga doua titluri cu putere la box office la noi.

Dunkirk. Nolan. Omul care n-a dat inca gres. Poate un regizor sa fie un brand la noi? Vom afla cat de curand. Pentru ca un film de razboi e o provocare. Pentru ca e despre oameni, nu despre supereroi, si despre moarte, nu despre crantanit de poporn cu aroma de caramel privind la un dezmat de efecte speciale in care stii ca totul e bullshit. Iar in miezul verii - un film de razboi e o provocare si mai mare. Imi place sa fiu optimist ca cinefil - asa ca zic ca oamenii vor veni sa vada ce are de spus Nolan. Pana la urma nici Interstellar nu era usurel. Si le-a dat si altora curaj sa produca un Martian. De aceea cred ca Dunkirk e mai mult si e mai important decat un simplu film. E despre autor, despre vocea si puterea lui. Despre a incerca si teme noi, si genuri noi, si tehnici noi. Despre subiectul peliculei am citit in biografia cat cinci manuale de istorie a lui Churchill. A fost un moment puternic, emotional, disperat si divin, in care oameni obisnuiti s-au comportat eroic. Review-urile criticilor sunt top - n-am mai vazut un scor de 97 de la... Mad Max: Fury Road (parca si el era 92), publicul e si el dat pe spate. Intra in imax - extra incasari. Avanpremiera de miercuri. Estimez ca va atrage un public care nu iese la cinema in mod obisnuit si va reusi sa adune 1.4m RON.


Valerian and the City of a Thousand Planets. Alt nume cu greutate la noi semneaza regia: Luc Besson. Trailerele sunt spectaculoase si trimit de la Romeo si Julieta la Star Wars, Avatar si bien-sur Fifth Element-ul lui Besson insusi. A fost mult buzz cu mult inainte de lansare, dar nu cred ca el a ajuns pana in mintea publicului nostru. Mai recent filmul a iesit destul de sifonat dupa ce l-au vazut criticii si promvoarea a facut tot felul de artificii in incercarea de a il aseza intr-o linie cat mai clara si sigura pentru public. Sigur ca toata discutia asta nu e foarte relevanta in Ro, dar word of mouth-ul negativ local il poate afecta mai ales intr-un head to head cu un alt titlu de calibru. Valerian-ul este optiunea de popcorn a w-endului. Intra in 4dx. Avanpremiera de joi. Estimarea mea: 850k RON.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig