joi, 17 august 2017

Un gand dupa cateva zile in Germania


     Nu e departe. Cel putin nu pe harta. Sunt 2 ore si 15 minute pana la Frankfurt cu avionul. Cam cat iti ia sa ajungi pana la Brasov intr-o zi alta decat vineri, sambata, duminica sau vreo alta zi din saptamana in care pica o sarbatoare legala. Ca atunci faci mai mult.


     Nu mai fusesem de vreo 6 ani, dar ce sa vezi - autostrazile sunt la locul lor. Prin unele locuri se lucreaza la a treia banda. Acolo unde nu e - apare. Acolo unde sunt probleme - se repara. Germania nu e pe lista mea de destinatii preferate. Nu se mananca la fel de bine ca-n Italia, nu domneste pe strazi nici buna dispozitia din Spania. Nu are nici nostalgia unui fost imperiu, nu e nici alta lume ca America sau Asia.

     In Germania, intr-un orasel oarecare, cu case rasfirate pe dealuri e o liniste care-ti spala creierii. Iar ici colo, precum ciupercile dupa ploaie, apar locuri de joaca. Cand vii cu familia, incepi sa vezi avantajele. Am fost la gradina zoologica din Heidelberg si la Aquadrom-ul din Hockenheim. Ambele sunt locuri unde iti poti petrece lejer o jumatate de zi in compania elefantilor sau valurilor artificiale, iar Mara s-a bucurat din plin.


     La intoarcere o furtuna ne-a retinut pe aeroport cateva ore in plus. Asa ca am avut parte de cateva momente extra alaturi de ceilalti clienti ai Taromului. Din pacate au fost momente de circ, prostie si infumurare. De la cantaritul bagajelor si pana la fumatul pe pista, poporul asta nu poate sa respecte regulile. Trebuie sa le incalce ca sa fie satisfacut, ca sa-si arate superioritatea. Singura problema e ca tot incalcandu-le, se indeparteaza tot mai tare de civilizatie. Iar pe harta asta suntem mult, mult mai departe.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig