joi, 14 septembrie 2017

4 filme si o experienta de incercat la Pelicula 2


     Stiti sau nu, se intampla zilele astea un festival de film si experiente sud americane la Bucuresti. Pelicula, caci asa ii zice, se afla la editia cu numarul 2. Fiindca am participat cumva si pe departe la facerea sa, stiu filmele ce pot fi vazute, asa ca va recomand 4 filme si o experienta din cadrul sau. Dupa gustul meu, por supuesto.


1. Maquinaria Panamericana

E o comedie neagra mexicana cu tot felul de premii la activ. A fost filmul de deschidere al festivalului, dar il mai puteti prinde Vineri, 15 septembrie, de la ora 19:00 la Muzeul Taranului Roman.



2. Viejos amigos

Tot o comedie, de data asta peruana. A fost cel mai dorit film anul trecut (mai jos aflati cum vine asta!) si e despre niste mosi simpatici, prietenia lor si dragostea pentru fotbal. Sunt doua proiectii: vineri, de la 19:00 la Elvira Popescu si sambata, tot de la 19:00, la Institutul Cervantes.


3. Mexican shorts

Fiindca anul acesta exista un focus pe Mexic, exista si o colectie de scurtmetraje mexicane. Un mix la fel de colorat si divers precum festivalul insusi. Se vede sambata, de la 19:00 la Elvira Popescu si duminica, de la 15:00, la Muzeul Tranului Roman.



4. El Ciudadano ilustre

Dramedie argentiniana cu o caruta de premii despre un castigator de Nobel pentru literatura care revine, dupa multi ani in Europa, in locurile natale. Iese un clash de toata frumusetea intre el si vechii tovarasi. E filmul cu care se inchide festivalul - duminica, de la 20:45, la Elvira Popescu.


si o experienta: Se busca jurado

Se intampla sambata, la 15:00, la Elvira Popescu. E un eveniment in care pe ecran sunt proiectate trailere ale unor filme sud americane produse in 2016, 2017, iar cei din public au un switch cu care voteaza daca ar vrea sau nu sa vada acel film in festival anul viitor. Loca, loca.

Daca va intereseaza si muzica, povestile, dansul sau mancarea Americii Latine, exista in program tot felul de evenimente care v-ar putea interesa. Programul complet aici.



   
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig