duminică, 24 septembrie 2017

NBA trade: cum a ajuns Melo in Oklahoma


      Am scris-o, era inevitabil, dar parca se petrece mai repede decat imi imaginam. Superechipa celor de la Warriors va avea de infruntat anul viitor cateva superechipe in formare. Sigur ca trebuie sa se intample multe - chimie si alchimie deopotriva - pentru nasterea unei rivale, dar macar vor fi lucruri de vazut.

     In Vest toti ochii erau atintiti pe Rockets. Mai intai a fost adus CP3, apoi a venit uraganul, iar apoi s-a schimbat patronul. Toti credeau ca in Houston se va face un all in si ca Rockets il vor aduce si pe Carmelo Anthony. Ca sa te pui cu Warriors nu sunt suficiente doua piese grele. E nevoie de o a treia.

     Melo era nemultumit in New York, dar era copilul teribil al celor de la Knicks. Avea si o clauza ca nu poate fi transferat fara acordul sau - o chestie foarte rara in NBA. Sezonul trecut a adus insa cateva schimbari importante: razboiul lui Melo cu Phil Jackson si cresterea lui Porzingis. Chiar daca l-a vazut plecat pe PhilMelo a suferit si el rani adanci. Mai putine assist-uri si recuperari decat in ultimii ani, o imagine terfelita de toata melo-drama si ideea ca nu poate sau nu vrea sa se adapteze. Plus ca a ajuns la 33 de ani. Knicks au gasit in schimb in Porzingis tot cea ce Melo nu este. Un tanar cu potential, maleabil si gata de ascensiune. Knicks isi doreau o reconstructie, Porzingis este omul in jurul caruia se poate face acest lucru. Doar ca Melo nu vroia sa plece decat la Rockets. Deciziile tuturor celor implicati s-au tot amanat de-a lungul verii. S-a zvonit ca Blazers, apoi s-a auzit ceva de Cavs. Cu cateva zile inaintea inceperii pregatirilor pentru noul sezon, Melo a spus ca e dispus sa plece si in alte directii si...


     Oklahoma City Thunder n-a stat mult pe ganduri si, langa Russell Westbrook si Paul George, Sam Presti l-a adus pe Melo. O mutare al naibii de costisitoare care aduce inca un nume mare din Est in Vest. Thunder are trei piese grele acum si se va bate cu Warriors. Asta e planul. Si daca esti fan Thunder, n-are cum sa nu-ti placa.

     Totusi, dupa mintea mea, e o mutare care are putine sanse de succes. Melo are apucaturi de vedeta, o viata traita la New York, ii place sa joace 1 la 1 si nu are ritmul la care Westbrook si George vor sa joace. Melo in sine e un jucator de exceptie, dar in echipamentul lui Thunder nu face foarte mult sens. Sigur ca-si doreste si chiar cred ca o sa lase multe de la el, dar de aici si pana la a-i bate pe Warriors e cale lunga. Si timpul, cand ai 33 de ani si n-ai mai pus piciorul in playoff de cativa ani buni, nu va fi de partea lui.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig