vineri, 6 octombrie 2017

36 de ore in Trastevere: Farnesina, nuntasii si drumul spre casa


     Nu ma las pana nu vad Farnesina. Asa ca de dimineata, alaturi de un grup de turisti germani si inarmat cu un audioguide, casc ochii, urechile si camera foto la salile imbracate in marmura, picturile cu tematica mitologica si gradinile cu plante din toate colturile lumii. Eeeee, a fost odata un Imperiu Roman si tare ii placea sa se rasfete...






     Ma rasfat si eu cu o inghetata, dar nu pot sa mint, niciuna din cele mancate in Trastevere nu a fost wooow! Un ghid caruia ii prind frazele din zbor explica ca legislatia italiana e foarte permisiva - pentru a-ti declara inghetata artizanala, e suficient sa amesteci niste ingrediente pe loc, chiar daca ele, toate!, sunt cumparate de la fabrica.



     Mai fac o tura de cartier sa le cumpar fetelor cate un cadou, e sambata si toata lumea e intr-un mood artistic. Santa Maria in Trastevere gazduieste o nunta si prind un cadru dintre cele mai bune din aceste 36 de ore.




     Descopar Santa Maria della Scala deschisa si intru sa ascult orga. Dar apoi e vremea sa o iau spre gara Roma Trastevere. Zborul de intoarcere e de pe Fiumicino, asa ca n-am de gand sa pierd vreun minut in trafic. Ma scurg pe Viale di Trastevere, pozez cladiri si graffiti-uri si de la gara voi lua un tren.





     Fiumicino e aeroportul international al Romei, trei terminale, scari rulante pe kilometri intregi. Dureaza 20 de minute sa ajung din buza trenului pana la poarta de imbarcare plus controlul bagajului si pasaportului. Blue-ul e la fel de punctual ca si wizz-ul de la dus, iar la aterizare inregistrez audio unul din tablourile clasice cu romani la bordul unui avion care aterizeaza...


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig