vineri, 1 decembrie 2017

Noiembrie 2017 in NBA


     Estul deja apartine lui Celtics. Boston ruleaza in viteza de croaziera. Kyrie, chiar si cu masca pe fata dupa o accidentare, si Al Horford trag echipa dupa ei. Nici carnea proaspata nu se lasa mai prejos. Sunt seri cand Jaylen Brown sau Jayson Tatum, pe care eu i-am botezat Jay-Jay, ies la rampa. Dupa startul 0-2 si accidentarea soc a lui Hayward - care intre timp a fost operat cu succes si arunca din carucior de la jumatatea terenului - au urmat 15 victorii la rand.

     Cavs au suferit o transformare. Inceputul de noiembrie a fost dezastru. LeBron s-a declarat neingrijorat in fata camerelor de filmat, dar in teren a tras singur echipa dupa el: 42 de minute si 57 de puncte jucate intr-un meci cu overtime spun totul. Despre Rose am aflat mai intai ca tot sezonul va juca un numar restrictionat de minute - maxim 31 pe meci. Iar apoi ca si-a luat o perioada sabatica. Sa-mi aduc aminte perioada New York? Nu vreau sa fac pe desteptul, dar am scris de mai multe ori ca nu prea facea sens aducerea lui. Kevin Love a devenit vioara a doua si a tras tare - puncte si recuperari. Wade s-a autoexilat pe banca de rezerve, dar de acolo si-a regasit eficienta. Cavs au terminat luna cu o serie excelenta - 10 victorii consecutive si respira pe locul 3 in Est. Thomas e anuntat sa debuteze la jumatatea lui decembrie.

     Si 76ers se simt din ce in ce mai bine, asa cum anticipasem. Simmons e bun de tot. Toate discutiile despre Lonzo sunt bullshit, are doar 9 puncte cu 7 assist-uri pe meci. Simmons arata mult peste: dublu la puncte si acelasi numar de pase decisive. In plus Philly se bucura din plin si de Joel Embiid. Trash talks-urile lui sunt distractive, zici ca suntem in anii '80. Iar in teren The Process arata grozav. Monster night la Staples Center cand in 34 de minute a venit cu 46 de puncte, 15 recuperari, 7 assist-uri si 7 blocaje! Totusi la fiecare contact mai dur sau de fiecare data cand e la podea, toata lumea se opreste. Toti stiu ca oricand si oricine se poate accidenta, dar cu Embiid, oricat zice el ca nu e de portelan, riscurile si fricile sunt uriase.




     Vestul la varf a fost in noiembrie o cursa intre Warriors si Rockets. La inceput de luna am vazut un Steve Kerr foarte nervos. Ceva in mecanismul echipei nu functiona si Warriors au mers o perioada cu suisuri si coborasuri. Apoi a venit o serie de victorii la diferente mari (15-20 puncte) si brusc campioana a aratat a campioana. Houston a profitat din plin. Fara CP3 care a stat mult pe banca imbracat la costum, Barbosul a tras ca-n sezonul trecut. Vezi 56 de puncte si 13 assisturi in 35 de minute acasa cu Jazz. Si dupa revenirea lui CP3, Rockets au aratat la la fel de stabil.

     In Vest s-au consumat si doua telenovele. Bledsoe a fost mazilit din Phoenix dupa un conflict cu staff-ul lui Suns. Din declaratiile lui Booker, nici coechipierilor nu le-a parut prea rau de plecare. Doar ca Bledsoe a ajuns in Milwaukee si va juca cel mai probabil in playoff alaturi de Greek Freak, in timp ce Booker si compania vor intra devreme in vacanta. A doua novela a fost demiterea lui Fizdale de la Grizzlies. Echipa venea dupa 8 infrangeri consecutive, dar determinant pare sa fi fost conflictul cu Marc Gasol. Cand un jucator are puterea sa rastoarne atat de brutal si brusc un antrenor nu-i deloc un semn bun pentru organizatie. Iar in Memphis lipsa unor decizii clare, inclusiv in privinta patronilor, isi spune cuvantul.

     Thunder dupa 4 infrangeri consecutive au tinut o sedinta de urgenta. Back to back games au castigat cu Clippers cu Paul George cu 42 de puncte. Cateva meciuri mai tarziu acelasi George a fost 0 din 13 field goals. Panica iar. Si tot asa. Rezultatul? Oklahoma sunt inafara tabloului de playoff, afara au castigat 2 din 11, iar ultimele 3 meciuri le-au pierdut. Tic-tac, tic-tac!





SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig