marți, 13 martie 2018

EPL 2017/2018: batalia pentru top 4


     Campioana e lamurita din ianuarie. City si-a lasat rivalele in urma in acest sezon dincolo de etapa cu numarul 5. Batalia pentru restul pozitiilor din top 4 - cele care ofera acces in UCL - se da intre United, Spurs Liverpool si Chelsea. 4 pe 3 locuri si 8 etape ramase, cam despre asta va fi vorba. Deprimant pentru Arsenal ca nici nu intra in discutie. Ultima sansa a lui Wenger este sa castige trofeul Europa League, cel care ofera pentru anul urmator prezenta directa in grupele UCL. Arsenal a batut afara la AC Milan convingator, dar mai e mult pana departe pentru tunari intr-un sezon in care performantele lor au fost lipsite de continuitate. Revenind la lupta pentru top 4 din Premier League...


     Spre supararea lui Mourinho, United va termina, cel mai probabil, pe primul loc intre pierzatoare. Asa a definit el insusi locul doi. Pogba nu si-a gasit locul, dar conflictul jucator-antrenor a fost stins repede, iar pentru Alexis e prea devreme pentru un verdict. Cert e ca nu pare nici el fericit cu stilul de joc al lui United. De fapt asta e si marea buba cu United: a mers corect, dar sters.


     Spurs au mers foarte bine cat i-a tras Kane dupa el. Si varful englez i-a tras tot sezonul - e golgheterul la zi al competitiei cu 24 de reusite. Si sud coreeanul Son a fost o revelatie, dar ea a compensat cumva un Ali mult sub cel de anul trecut. Mental, iesirea din UCL in fata Batranei Doamne, n-are cum sa nu-si spuna cuvantul. Spurs nu au inca incredere in ei insisi ca intr-o forta a Europei, dar Tottenham nu mai are altceva de facut decat sa se concentreze pe campionat.


     Liverpool a trait din Mo Salah anul acesta si a trait al naibii de bine. Cormoranii n-au resimtit neaparat plecarea lui Coutinho pe Nou Camp, dar apararea lor a incasat prea multe goluri si s-au impiedicat cu prea multe echipe mici. Variatiile de forma au facut ca echipa sa lupte doar pentru locul 2.


     Pe Chelsea au tras-o in jos sezonul acesta lotul subtire si conflictele iscate in jurul lui Conte. De la replicile veninoase cu Mourinho, la contrele cu cei din conducerea de pe The Bridge in privinta transferurilor, dar mai ales indepartarea unor jucatori care au dat semne de rebeliune sau n-au mai fost pe plac. Conte insusi a vorbit atat de des despre cum i-ar placea sa plece, incat de la jumatatea sezonului echipa a aratat ca si cum traia o tranzitie prelungita, dar asteptata, catre un nou manager.


     Forma lui Chelsea e departe de a le da sperante fanilor, rivalele stau mult mai bine si din acest punct de vedere. Dupa ultimele 5 meciuri de campionat Chelsea nu e in primele 10. Dar albastrii vor primi pe The Bridge doua dintre cele 3 rivale - pe Spurs si pe Liverpool. Si orice victorie intr-un meci direct cantareste dublu in incercarea de a le lua locul in top 4. 



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig