miercuri, 28 martie 2018

Gopo 12: un ochi pe tv


     Mi-a amintit cineva intamplator si-n ultima clipa ca e seara de Gopo. Mediatizarea evenimentului a fost faina tare, dar a lipsit cu desavarsire. Si asta intr-o lume in care daca ma gandesc doar sa zbor pana la Cape Town si primesc pe mail a doua zi doua oferte de la linii aeriene concurente...

     Gazda a fost, la fel ca-n anii precedenti, Alex Bogdan. Cu glumitele si gafele (daca si numele sponsorilor sunt pocite...) inerente. A fost multa politica. De la o reinterpretare cam neinspirata a intreruperii proiectiei de la MTR de acum vreo doua luni si pana la mult mai nimeritul in context moment "vreti sa mai fiu prezentatorul vostru?". Trimiterile la #metoo au esuat lamentabil. De altfel una din vesnicele probleme e ca publicul din sala e inert, nu intelege sau nu vrea sa participe la un show. Inca un simptom al faptului ca cinematograful nostru are un bat in fund, bine sustinut de premii, dar fara priza la public.



     S-au dat premii. Multi absenti - chestie obisnuita. Foarte aiurea insa ca urcau pe scena oameni despre care habar n-aveai cine sunt (nicio subtitrare, nicio prezentare, nicio autoprezentare) si care ridicau premii pentru absenti. Premianti noi si autentic emotionati gen Stefan Iancu, tanara speranta, sau Daniel Sandu, cel mai bun debut. Acesta din urma a plecat acasa cu 3 statuete si al sau Pas in urma serafimilor ca a fost filmul serii. Si premianti cu abonament - gen Dana Bunescu sau Vlad Ivanov.

     Dragos Patraru a urcat pe scena sa dea si el un premiu. Ar fi fost mult mai tare sa-l aduca pe Dan Negru :). A lipsit si un moment cu Alex Bogdan scotand un urs dintr-un metal pretios dintr-un orificiu de nearatat cu semn CNA AP. :)

     Premiul publicului s-a impartit iarasi in mod jenant intre doua titluri. Cei mai multi spectatori in salile de cinema: Octav ("premiu pentru cel mai mare box office"). Cele mai mari incasari: Ghinionistul ("premiu pentru cel mai mare box office"). Mdaaaa, clasic. Cand cuiva nu-i convine ceva, hop! facem o pirueta si un abracadabra. Box office=incasari. Cine are mai multi bani, ala castiga.

     Finalul mi s-a parut apoteotic. Alex Bogdan multumeste Primariei Bucuresti, iar Ada Solomon, in ultimul discurs de pe scena, e taiata din regie, in timp ce biciuieste autoritatile care nu sprijina fanionul care este... N-a fost cenzura, a fost lene si nepasare. Decat sa scoata 2 promouri din ora urmatoare, cineva a zis "pana la 23:00 tine emisia..." & cut!


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig