joi, 26 aprilie 2018

Playoff 2018: cateva constatari din runda 1


     LeBron is still the king 

Pacers le-au dat deja o gramada de batai de cap lui Cavs, dar regele e tot rege. A jucat mai multe minute decat oricine in serie, e al doilea jucator din istorie dupa MJ la triple double-uri in playoff, a inscris aproape cat tot restul echipei la 0-1, in ultimele 5 secunde din meciul 5 a reusit un block la Oladipo si un buzzer beater de 3. LBJ epic. Asteptarea mea a fost Cavs in 5. E mai greu si mai strans. E 3-2.


   
     76ers sunt speciali

Wade, veteranul reintors in Miami in ianuarie, a spus-o bine: 76ers sunt speciali. Philadelphia a trecut printr-un proces lung si dureros, dar cu Simmons si Embiid sanatosi, o masca nu se pune, nu? si cu niste role players perfect fit, 76ers au trecut de Heat in 5. Au fost diferente mari - 15+ puncte. Lipsa de experienta nu s-a simtit. S-a simtit insa foamea. Asteptarea mea a fost Sixers in 7. A fost Sixers in 5! Si Simmons, pentru un rookie, e incredibil.

     Celtics pride 

Fara Kyrie si Hayward, destui ii vedeau pe Celtics prada usoara pentru Greek Freak si Bucks. Am zis Celtics in 6 bazandu-ma pe apararea pe care o au si pe mandria lor. E drept ca si Celtics sunt foarte tineri - joaca cu 2 debutanti in starting lineup - dar tot ce se face in Boston in materie de baschet e temeinic si gandit pe termen lung. Celtics conduc cu 3-2. Si a revenit si Marcus Smart.

      Raptors, inainte si-napoi 

Cel mai bun sezon regulat din istorie, top seed in Est, un second unit mult imbunatatit fata de anul trecut. Raptors aratau foarte bine pe hartie. Wizards veneau dupa un sezon cu ups & downs, in care pana si antrenorul Scott Brooks i-a taxat de multe ori ca nu sunt o echipa. Raptors au castigat primele 2 meciuri de acasa, au spart deci si ghinionul celor nu stiu cati ani in care incep playoff-ul pe teren propriu, dar pierd. Si? S-a trezit orgoliul in John Wall si lucrurile s-au complicat un pic. Raptors au 3-2, dar mai au de lucru.

     Pelicans, wooow! 

Singura serie din prima runda unde am gresit predictia. Pelicans au fost incredibili - AD at his usual best, dar si playoff Rondo si un Holiday cu un defensive mindset care a facut diferenta. A fost singurul clean sweep al acestei prime runde. Cu atat mai rusinos pentru Blazers...

    Rockets isi fac treaba 

Chiar daca n-au tras de la distanta ca-n timpul sezonului, Barbosul a iesit la rampa pentru Rockets si a inchis seria cu Timberwoles la 4-1. Pentru Rockets e valabila expresia eyes on the prize. Sunt echipa cu cel mai bun record in sezon si toti spun ca e singura care se poate pune cu Warriors. Sa se puna, da. Sa castige, nu. My take.

     Jazz si Thunder, la cutite

Daca in Est Raptors-Wizards a fost cea mai incinsa serie, in Vest Thunder si Jazz sunt la cutite. Vestea proasta pentru Thunder, care s-au salvat acasa dupa ce aveau in sfertul 3 un deficit de 23 de puncte, e ca meciul urmator e in Salt Lake City si ca Jazz au sanse bune sa inchida acolo daca Gobert nu comite faulturile prea devreme ca-n Oklahoma. A doua veste proasta e ca toata revenirea s-a produs cu Carmelo pe banca. Chimia celor 3 e un flop. Si la vara o sa se schimbe ceva. Jazz in schimb arata sudat si echilibrat.

     Warriors cu victoria. Spurs, cu respectul

Anticipasem un clean sweep, dar batraneii lui Spurs au castigat un meci pe teren propriu din respect pentru fani. Pe banca lor la ultimele meciuri a fost Ettore Messina pentru ca sotia lui Pop a murit. Dupa ultimul meci Kerr a vorbit frumos despre cel mai tare antrenor din NBA si despre argentinianul Manu Ginobili pe care l-a comparat cu Federer. Warriors au stat in KD, Klay si Draymond. Nu s-au grabit sa-l arunce in lupta pe Steph. Stiau ca se descurca fara. La fel cum stiu ca se descurca fara el si in runda urmatoarea. Abia cu Rockets va fi nevoie de el. Iar acolo va fi nevoie de el la 100%.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig