vineri, 3 august 2018

Mission: Impossible - Fallout


     Am fost sa vad minunea cu ochii mei. Ultimul spectacol al unei zile de joi in singurul Imax din oras - daca e bal, bal sa fie.


     Prima minune e Tom Cruise. Same old Ethan - comenteaza la un moment dat un personaj din film. Da, da, same old, but he never gets old, does he? Nu stiu daca are legatura cu cosmetica de varf, are NASA vreo linie de produse ultra exclusiviste?, sau cu scientologia pe care o intruchipeaza actorul, dar Cruise se tine ireal de bine. N-a fost niciodata un mare actor, si in acest Fallout vedem cateva dintre "fetzele" lui obisnuite, dar franciza asta sta 100% in el. Iar dupa esecul lui The Mummy, avea si el nevoie de un hit.

     A doua minune e ca la pret de un bilet vezi practic doua filme. Sunt vreo 135 de minute pline ochi de urmariri, cafteli si inselari multiple. E o faza in film cand Ethan Hunt raspunde la intrebarea cine te urmareste cu CIA, Apostolii, cine stie, cui ii pasa... Exact, adrenalina sa fie! De la sarit cu parasuta deasupra Parisului si pana la elicoptere paradite prin Kasmir. Deci nimeni n-o sa planga ca a dat banii degeaba. In miez de vara ai ce vedea. [Apropo, cat de bine suna si cat de bine e pusa muzica pe trailer!]

   
     A treia minune insa nu s-a petrecut. Acest al saselea film al francizei este un action si atat. Da, absolut spectaculos. Chestie care insa se redefineste la fiecare 5-10 ani pentru ca tehnologia face salturi. Da, abil prin readucerea unor personaje din filmele anterioare ale seriei pentru a incarca mizele personale ale eroului. Dar in aceeasi matca, in aceleasi coordonate. Cu momente in care scancesti de cat de trase de par sunt lucrurile sau cat de painea lui Dumnezeu e personajul. Nu e vreun Batman de Nolan - atat zic.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig