marți, 4 septembrie 2018

First team: Juventus, All or Nothing: Manchester City


      Pe Netflix se gasesc 6 episoade despre Juventus si parcursul echipei in sezonul 2017-2018. Ii spune First team: Juventus. Pe Amazon Prime se gasesc 8 episoade despre Manchester City in sezonul 2017-2018. Parte din seria All or Nothing.

      Le-am vazut pe amandoua si, desi sunt niste produse eminamente de marketing, mi-au placut. Pentru ca exista storytelling inauntru. Pentru ca exista personaje. Pentru ca stiu sa construiasca o miza. Italienii pun mult accent pe performantele istorice in forma continuata ale lui Juve (nu zice nimeni si de ce au fost retrogradati), pe nume ca Gigi Buffon sau Marchisio cu care alb-negrii se identifica, iar povestea capata un dramatism aparte la momentul eliminarii din Champions League pe mana lui CR7. Care CR7 a venit in vara asta la Juve! Sezonul urmator va avea deci un inceput beton.

   
      Britanicii marseaza pe povestea renasterii lui City - Kompany, singurul jucator care era in echipa cand au inceput sa curga banii arabilor povesteste ca n-aveau usa la toaleta. Yaya se retrage dupa o cariera istorica, Kun devine cel mai bun marcator din istoria clubului, iar City termina campionatul cu o performanta unica - 100 de puncte. Totusi cel mai important personaj din documentar e de departe Pep Guardiola. Dincolo de screening time alocat, managerului lui City i se ridica o mica statuie aici. Mi-a placut mult accesul, chiar daca partial, la vestiar si la sedintele tactice.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig