sâmbătă, 6 octombrie 2018

5 intrebari inaintea sezonului NBA 2018/2019


     #1 Warriors again?

Raspunsul scurt: da. Pentru ca nucleul e acelasi, pentru ca au mutat bine in offseason cu venirea lui Boogie, pentru ca dinastia e o motivatie in sine in sporturile de echipa din State si pentru ca si ei stiu ca e ultima oara. Va urma ce va urma, dar sezonul asta va fi iarasi al lor. Singura mea curiozitate e daca vor reveni la fun balling-ul de acum 2 ani sau se vor sprijini masiv pe Durant ca anul trecut.

     #2 Cine va lua Estul? 

Raspunsul scurt: Celtics. Da, Sixers vor fi aproape, dar sunt necopti in playoff. Raptors s-ar putea alinia frumos in jurul lui Kawhi, dar sunt prea multe elemente noi si iarasi istoria in playoff ii va apasa. Pacers sunt prea mici, prea de la tara in baschet. Celtics au experienta si foamea, antrenorul si istoria. Celtics time is here.



     #3 LeBron in LA? 

Nu exista un raspuns scurt pentru ca sunt prea multe necunoscute. Lakers aveau anul trecut un nucleu foarte tanar, lasat sa creasca inca 2 ani, ar fi iesit ceva grozav. Venirea lui LBJ a schimbat traiectoria. Au venit multi veterani, din soiul cel mai dificil de tinut in frau, Rondo, Beasley, Lance. Multi vad in Luke Walton un dead man walking. Chimia si alchimia raman de descoperit. Poate ajuta niste Magic. :)  Nu uit insa nici ca LeBron in Cleveland a schimbat jumatate de echipa in ianuarie, a intrat lejer in playoff (e drept ca in Est), iar Regele i-a tras cam de unul singur si pana in finala cu Warriors.

Eu mizez pe o intrare a celor de la Lakers in playoff de pe pozitia 5. Si pe o iesire din playoff in runda 2 la Warriors. Deci no Finals for LeBron.



     #4 Rookie of the year 

Luka Doncic? Aproape jumatate din general managerii din NBA il vad deja drept rookie of the year. Slovenul de 20 de ani cu pedigree european de la Real Madrid va juca pentru Dallas Mavericks, locul unde a avut o cariera de vis un alt euro-star, Dirk. Eu am insa alt favorit. Desi cultura organizationala din Phoenix mi se pare praf, eu merg pe mana lui DeAndre Ayton.

 # Cine si ce mai e de urmarit?

Rivalitatea Tatum-Mitchell. Tatum in Boston ii va avea in teren pe Kyrie si Hayward, deci nu stiu cat loc va avea, dar multa lume asteapta un breakout season de la el. A explodat in playofful sezonului trecut (de la 13 la 18 puncte pe meci!), pare cu picioarele pe pamant, chiar usor introvertit, ceea ce inseamna ca nu-l ia usor valul vedetismului, si e supermotivat. Una din motivatii e chiar rivalul de la distanta Donovan Mitchell. Alt rookie in sezonul trecut, unul care si-a luat echipa (pe Jazz) in carca in playoff cand a sarit de la 20 de puncte la 24 de puncte pe meci.


Kawhi Leonard. All eyes on him dupa 1 an de pauza in care destui spun ca s-a dat lovit si o dezertare socanta din San Antonio, acolo unde era stapan absolut. Raptors au riscat enorm: va fi Leonard acolo unde stim ca poate fi? Pot Raptors sa-l convinga - pe modelul Paul George - sa ramana in nord dupa acest an?


Sezonul incepe din 16 octombrie. In Romania se vede pe tv pe canalele de sport Telekom. Dar pentru pasionati recomand calduros un abonament League Pass direct de pe nba.com.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig