joi, 22 noiembrie 2018

Box office Romania: 12-18 noiembrie 2018


     Total: 6.9m RON
fata de saptamana anterioara: +40% (5.3m RON)
fata de saptamana echivalenta a anului trecut: +13% (6.1m RON)

     A patra cea mai buna saptamana din 2018 dupa incasari la box office-ul autohton. Primele trei raman prima saptamana din ianurie si cele doua saptamani din jurul Sf. Valentin. A contat mult si efectul Morometilor 2 care au raportat seria prelungita de avanpremiere plus weekend-ul de lansare impreuna.

     Top 3:

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (S1) 1.9m RON
Bohemian Rapsody (S3) 1.4m RON
Morometii 2 (S1) 1m RON

     Top 3 si 3 titluri milionare. Rara avis la box office-ul local. Pentru Fantastic e un debut excelent, are sanse cu niste picioare firesti sa patrunda in top 10 2018 pana la finalul anului. Bohemian e la a treia saptamana si asa cum notam saptamana trecuta umple in continuare salile. A intrat deja in top 10 2018 si, daca se misca la fel in continuare, va fi acolo la finalul anului. Morometii 2 au cea mai buna lansare pentru un romanesc. Estimarea mea de saptamana trecuta - ca va incasa in total intre 2 si 3m RON - cred ca va sta in picioare. Sa nu uitam ca weekendul  cu 1 Decembrie, desi festivo-nationalist deci potrivit cu filmul, va aduce o minivacanta ceea ce va subtia serios publicul din cinematografe.

      Alte premiere:

Life Itself 57k RON
Climax 19k RON

     Ce vine in w-end in cinematografe?

Creed 2. Iarasi in ring cu Michael B. Jordan. Foarte bine primit de fani, critica bunicica. Primul film, in 2015, debuta cu incasari de aproape 700k RON. Isi va gasi publicul sau si la noi.
The Grinch. Animatie cu chestia verde si nesuferita, acum cu vocea lui Cumberbatch. Publicul l-a primit ok-ish, critica asa si asa. Nu ma indoiesc ca in Ro isi va gasi un public numeros.


Un om la locul lui. Drama romaneasca cu un triunghi amoros, debutul in lungmetraj pentru Hadrian Marcu. Incasarile vor fi minime.
Widows. Un heist movie la feminin in regia lui Steve McQueen si cu Viola Davis in centru. Publicul l-a primit bine, critica si mai bine, dar nu am simtit buzz la noi si cred ca va trece ca si neobservat.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig