duminică, 23 decembrie 2018

Roma (lui Alfonso Cuaron)


      Filmul produs de Netflix, un Netflix original cu adevarat!, era available din 14 decembrie. Dar am asteptat ocazia sa-l vad pe cel mai mare ercan disponibil mie - o plasma de 2 metri pe 3 metri de la birou. De ce? Pentru ca stiam de la cei care l-au vazut in singura proiectie care a avut loc in Romania ca nebunia si obsesiile vizuale ale lui Cuaron merita acest tratament. Si apropo de asta chiar azi am citit/vazut un material pe IndieWire. Il gasiti aici.


      Pe mine Roma lui Cuaron m-a dus cu gandul la Boyhood si la Shoplifters. La Boyhood pentru ca nu aseaza in centru un personaj sau un grup de personaje. Roma permuta permanent si de fapt are in centru o epoca - o lume, un spatiu intr-un timp bine definit. Iar Cuaron are obsesia fiecarui detaliu al acestei lumi si placerea unor filmari absolut fabuloase. De la micro la macro, Roma lui e o bijuterie vizuala. Si cu Shoplifters pentru ca se uita in profunzime la ce inseamna o familie si gaseste raspunsul tot in niste cadre la plaja.


      Urmeaza batalia pentru Oscaruri, dar indiferent de categorii, nominalizari si premii in sine, Roma va ramane un film pentru istorie.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig