sâmbătă, 2 martie 2019

Februarie 2019 in EPL


     A two horse race 

     Zece etape ramase de jucat. Liverpool si City sunt echipele care se bat la titlu. Sunt umar la umar si se vor lupta de la distanta. Nu mai au meci direct. Salah s-a racit in februarie, dar Mane i-a luat locul, asa ca trupa lui Klopp e inca lider. Cu remiza alba contra lui United diferenta a ramas insa de un singur punct. City a mers fara greseala, Aguero fiind salvatore della patria. City a castigat si doua meciuri considerate tari - cu Arsenal si Chelsea. Tot pe Chelsea a invins-o si in finala Cupei Ligii, asa ca baietii lui Pep au avantajul ca au deja un trofeu in sezon. Ambele echipe sunt in primavara Champions League, pe ambele le asteapta un retur cu niste nemti. Liverpool pleaca de la 0-0 contra lui Bayern, City vor fi acasa dupa 3-2 cu Shalke. Ambele au varfuri de atac braziliene la revenirea dupa o accidentare - Gabi Jesus si Firmino. City mai are de jucat acasa cu Spurs si derby-ul orasului contra lui United. Liverpool mai au acasa cu Spurs si cu Chelsea, iar in prima etapa din martie e Mersyside derby.

     Ole Fat Frumos si Sarri KO

     Dupa revenirea spectaculoasa post-Mourinho a lui United - sunt sanse reale ca echipa sa termine in top 4 - norvegianul e in pole position sa devina antrenorul pe termen lung al diavolilor rosii. Jucatorii s-au linistit, toata lumea isi face treaba, Pogba arata ca un star, pana si Lukaku a aparut cand a fost nevoie de el. Zvonurile de transferuri nu mai ocolesc United-ul, de data asta insa in ideea unor sosiri importante, prelungirile de contracte se semneaza pe banda rulanta, viitorul suna bine. Pe cat de bine ii merge lui Ole Gunnar Solskjaer, pe atat de rau lui Maurizio Sarri. Vulpea italiana venita de la Napoli n-a rezistat practic niciun sezon cu Chelsea. Infrangerea cu 0-6 la City si scandalul cu Kepa care a refuzat sa iasa de pe teren in finala Cupei Ligii l-au facut KO. Probabil Hazard va pleca in vara - chiar nu vad de ce ar mai sta, iar defensiva ar trebui sa suporte si ea un lifting important. Intrebarea e cine va fi insa in charge? Zvonul cu Zizou nu-l cumpar. E vrabia malai viseaza.




      Huddersfield si Fulham primele condamnate 

     Huddersfield era resemnata, Fulham l-a dat afara pe Ranieri si s-a resemnat si ea. Singura batalie reala ce se mai da e evitarea celui de-al treilea loc de pe care se pleaca din Premier League. In hora sunt Cardiff City, preferatii mei - sfintii din Southampton si Brighton. Daca pica Brighton atunci Newcastle va fi singura echipa promovata in sezonul trecut care rezista in Premier League. Eu zic ca pica Cardiff.

     Aguero, hattrick-ul cu numarul 11

     Inca un record pe care varful argentinian al lui City il egaleaza. Pana in februarie 2019 Alan Shearer era jucatorul cu cele mai multe hattrick-uri - 11. Kun Aguero l-a egalat si s-ar putea sa fie destul timp sa-l si bata. Harry Kane are 8 si, daca nu pleaca din Premier League, are sanse intr-o zi sa-l bata pe Aguero.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig