duminică, 19 mai 2019

3 povesti dupa EPL 2018/2019


     City si Liverpool, cap la cap

     Pentru prima oara in istorie Premier League-ul a avut la final de sezon doua echipe cu peste 90 de puncte. Au fost nenumarate schimbari de lider intre City si Liverpool, cu nicio alta echipa in apropierea celor doua. La final City a luat tot ce se putea lua pe plan intern - campionat, asigurat chiar in ultima etapa, al doilea an consecutiv, chestie care nu s-a mai intamplat din 2009 incoace, Cupa Ligii si Cupa Angliei. N-a fost un an de dominatie totala ca cel precedent, insa masinaria pusa la punct de Pep a rezistat. Pentru mine ramane intrebarea: cine va fi varful lui Pep sezonul viitor? Aguero, o legenda vie, imbatraneste, cifrele arata un declin lent, dar inevitabil. Iar Gabriel Jesus nu prezinta nici productivitatea, nici constanta atat de necesare pentru City. Liverpool s-ar putea "consola", daca o bate pe Tottenham Hotspur, cu un trofeu UCL. Oricum ar fi fotbalul englezesc e la putere - si Champions League si Europa League au finale 100% englezesti. Pentru Liverpool intrebarea care urmeaza e daca se desparte de vreunul din jucatorii cheie pentru ofensiva sa. Sunt zvonuri si despre Mane si despre Salah la Real Madrid. Daca as fi Klopp m-as desparti mai repede de Salah al carui sezon a fost evident sub cel anterior.


   
     United: de la Mourinho la Solskjaer

     Agonie, extaz si iarasi agonie - asa a aratat sezonul lui United. Mourinho a facut telenovela din relatia cu jucatorii. Antagonistul principal pe care si l-a gasit a fost Paul Pogba. Pana la urma portughezul a fost pus pe liber. Lucrurile o luasera atat de tare la vale incat United risca sa nu mai joace deloc in Europa in sezonul urmator. Impactul noului venit, Ole Gunnar Solskjaer a fost benefic si imediat. E drept ca pe un program favorabil, dar United a avut o serie incredibila - 10 victorii si 2 egaluri din 12 meciuri in Premier League. United ajunsese la un moment dat pe un nesperat loc 4, de Champions League. Martie, aprilie si mai au fost iarasi horror, iar United a incheiat sezonul (tot) pe 6... Va juca deci (tot) in Europa League. Ole pare resemnat, conducerea la fel. Vor sa reconstruiasca. Pogba va pleca. In stilul obisnuit Mourinho a iesit la atac cu tot felul de declaratii. Se zvoneste ca Bayern Munchen si AS Roma se gandesc la portughez ca la un posibil viitor antrenor.


     Wolves, o revenire cu surle si trambite

     Sa te intorci in Premier League si sa termini sezonul pe locul 7 + sa prinzi un loc de Europa League - asta da performanta.



 
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig