joi, 8 august 2019

Premier League: sezonul 2019/2020 la start


     S-a jucat zilele trecute Community Shield pe Wembley intre City si Liverpool. Un preview perfect pentru sezonul care sta sa-nceapa. Au fost declaratii belicoase ale antrenorilor ambelor parti - Klopp a zis-o pe aia cu City care baga 200 de milioane in fiecare an in transferuri, Pep s-a razbunat cu sa castigi Champions League tine mai mult de noroc. Dupa 90 de minute a fost 1 la 1, apoi Bravo a scos un penalty, Alisson niciunul, iar City s-a bucurat de primul trofeu al sezonului.


     Urmeaza insa un campionat lung - in Anglia sunt 20 de echipe si mai multe din ele decat oriunde se bat pentru o pozitie in top 6 care aduce bani grei din drepturile tv si un loc in Europa. City si Liverpool vor fi iarasi cap de afis. City s-a intarit cu Rodri de la Atletico la inchidere, dar Kompany s-a retras, iar in stanga pana sa revina Mendy, cu a carui viata extrasportiva Pep are niste issue-uri, Zinchenko nu pare stapan in defensiva. Aguero nu intinereste, iar de la Gabi Jesus se asteapta, in sfarsit (!?!), un breakout season.

     De partea cealalta, Liverpool n-a miscat pe piata transferurilor, dar Klopp trebuie doar sa-i motiveze pe ai sai - in rest au tot ce le trebuie. Au miscat insa semnificativ United, Arsenal si Everton. Va fi primul an intreg al lui Ole. Defensiva, intarita cu Wan Bissaka si Maguire - acesta din urma luat de la Leicester la un pret astronomic, arata mult mai bine. United are insa inca probleme. Matic la inchidere e un punct slab, de Lukaku tot incearca sa se desparta si nu reusesc, alte nume in atac nu au venit, iar Pogba e inca o telenovela in desfasurare.

      Arsenalul lui Emery e cumva pe dos. A plecat Kosielny, iar apararea nu arata deloc bine, sa zicem ca ajuta venirea lui David Luiz, desi a trecut si el de 32. In schimb, dupa multi ani, a venit o aripa de la care tunarii au ce spera. Pepe are 24 de ani si cifrele necesare. Sigur ca trebuie sa si confirme, dar cu Lacazette si Auba, triunghiul din fata pare ce trebuie. Ceballos a venit si el sub forma de imprumut de la Real Madrid. Are pedigree mare, vedem cum se adapteaza la Londra si Premier League. Cei de la Everton l-au pierdut pe Gueye la PSG si vor suferi defensiv, dar spera sa arate mai bine in fata unde l-au adus pe Moise Kean de la Juventus. Ce vremuri - cand un wonderkid de la Batrana Doamna ajunge la Everton! Chelsea are antrenor nou, cu sange albastru, in persoana lui Lampard. Pierderea lui Hazard e uriasa, iar Chelsea are blocate transferurile, asa ca va trebui sa se descurce cu ce are. In plus si David Luiz a facut o greva si s-a vazut cu un transfer dorit catre Arsenal. De vazut daca, in aceste conditii, tineri precum Hudson-Odoi, Mount si Abraham vor deveni titulari si cat de sus poate sta Chelsea. Spurs - nu i-am uitat - s-au intarit cu Ndombele, dar umbla zvonul ca-l vor pierde pe Eriksen. Fie la United, fie la Real Madrid. Situatie in care i-ar aduce pe Lo Celso de la Betis si Ryan Sessegnon de la Fulham. O finala UCL si parca nici Spurs nu mai au arici la portofel. 



      Pariul meu pentru top 6

Nu cred ca City si Liverpool vor mai domina la fel de autoritar ca in sezonul trecut, dar tot intre ele se va da lupta pentru titlu. Liverpool are o motivatie in plus, iar City mi se pare ca a pierdut mai mult decat a adus, asa ca zic:

Liverpool 
City
United 
Spurs 
Arsenal 
Chelsea

     Gasiti articolul de anul trecut aici, unde am anticipat top 5-ul aproape perfect.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig