duminică, 8 septembrie 2019

Navodari: basics


     Cel mai evident la Navodari e ca se construieste in draci. Dimineata nu auzi valurile marii, ci zgomote de ciocane si macarale. Da, de macarale pentru nu se construiesc vile cochete, ci se lucreaza la multe P+8-uri la cel mult 100m de plaja care promit, cu balcoanele lor din ce in ce mai iesite inafara, ca vei vedea marea din apartamentul tau cu preturi incepand cu 40 de mii de euro. Ca o vei vedea, poate doar un coltisor al ei printre prosoapele intinse la uscat de vecini in balcoanele lor, asa o fi. Dar de mirosit... asta e alta poveste. Caci dinspre zona industriala careia eu ii spun Petromidia vine din cand in cand, chestia cred ca tine de cum bate vantul, un miros greu de petrol si derivati. Uneori e nevoie sa inchizi toate geamurile, iar pentru plaja sa iei masina spre Mamaia sau Corbu. Blocul in care am stat noi era dat in folosinta din vara lui 2018, asa ca nu ma pot plange de conditii. De la lift si pana la detalii - totul a fost ok. Alte blocuri insa, privite pe afara si cu ochiul liber, nu aratau asa in forma.



     La plaja am fost in diverse locuri din Mamaia si la Corbu. In Mamaia Mishu a ras isteric cand cineva i-a cerut 50ron pe un sezlong. Si a functionat. A luat doua la aceiasi bani. Iar intr-o dupa-amiaza am prins niste manele duduind in boxe. Ce-i drept prima a fost pusa timid, de test parca, dar cum reactia generala a fost pozitiva, de la a doua s-a bagat grupa mare. Si, tot de la Mamaia, am in cap o colectie intreaga de nume de copii neobisnuite. La Corbu treaba e inca linistita, iar marea un pic mai murdara. Chiar daca numarul de oameni a crescut semnificativ, tot ai destul loc sa nu te calce nimeni pe bataturi. Iar linistea de la asfinitit e o binecuvantare. Pe intoarcere am pus niste Manu Chao si ne-am adus aminte cand dadeam o tura de cate o zi pe acolo.


     Ultimul lucru, dar nu cel din urma: masa. Am testat si retestat Cherhanaua Tasaul. Imi iau Pescaria lui Matei ca reper si zic: service-ul mai prost ca la Matei, dar locul de joaca umbrit si parte din restaurant mai bun. Look & feel-ul restaurantului mai jos decat la Matei, dar mancarea la acelasi nivel. Portiile ceva mai mici, scorurile la acelasi nivel. Mai multe mese disponibile fata de Matei deci mai usor sa gasesti una libera. Noi am fost in timpul saptamanii asa ca nu am simtit locul aglomerat. Ce am mai testat? Mangia mangia in Constanta. Mancare foarte buna, dar o experienta crancena pentru noi. De la mesele prea inghesuite si anunturi printate gen copiii sa nu faca galagie (recomandarea mea e sa lase pe fiecare masa niste banda adeziva ca sa stim o treaba) si pana la niste timpi de asteptare ai comenzii de necrezut. O ora si un sfert pentru un orez cu fructe de mare! E atat de simplu sa-ti anunti clientii cat dureaza sau sa-i intrebi daca mancarea copilului ar trebui sa vina mai devreme... asta daca te gandesti si la ei.

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig