duminică, 22 decembrie 2019

Best of 2019


     Cel mai bun film vazut in cinemtografe

Parasite. Cred ca nici macar n-am apucat sa scriu despre el pe blog. Zic acum: esenta sud coreeana pura. Iesi din sala in stare de soc si, chiar daca mai sunt doua luni pana la finalul anului, stii ca ai vazut cel mai bun film al anului.


     Cel mai bun film romanesc

Ca-ntotdeauna vad romanestile alandala, iar in 2019 mi-au placut foarte tare, nu pot sa las vreunul p-afara, trei titluri:
Pororoca. Poate ca daca nu eram tata... dar nu, cred ca tot m-ar fi “agatat” emotional. Rar vezi la noi un element thriller asa bine executat.
Caini. Western chiar in zilele noastre.
Calatoria fantastica a Maronei. Un feel good animat cu creativitate debordanta.


     Cel mai bun documentar

American Factory. De cand l-am vazut au trecut cateva luni bune si ma tot intorc la el in discutiile pe care le am cu ceilalti. Semn ca isi merita locul in acest best of.

     Cel mai bun serial

...au fost multe dezamagiri - American Gods la sezonul 2 nici nu l-am putut termina de cat de prost l-am gasit, Eve mi s-a parut ca a luat-o prin papuris tot de la sezonul 2, iar Gomorra si Peaky Blinders, ambele la sezonul 4, au fost si ele sub asteptari. Au mai fost si alde Bad Banks sau Moscow Noir care au pus in centru lumea finantelor, deloc rele, dar nici cu adevarat memorabile. Intr-o lume in care se produc seriale in draci, eu nu am gasit unul care sa merite atributul de best.

     Prima mentiune speciala

Eighth Grade. Un coming of age al unei adolescente americane din zilele noastre. Pentru autenticitate si naturalete.

     A doua mentiune speciala

On Impact de Stephen King. Un articol despre intamplarile vietii si moarte. Autobiografic 100%. Articolul aici.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig