duminică, 1 martie 2020

Cum arata Premier League-ul la 1 martie 2020


     N-am mai scris nimic despre EPL de la finalul de noiembrie al anului trecut. Cand o echipa domina atat de autoritar precum a facut-o Liverpool, nu sunt multe de spus si interesul scade si el. Daca nu esti fan Liverpool.

     Aseara insa Liverpool a pierdut pentru prima oara in acest sezon. A patit-o cumva rusinos - 0-3 la Watford, dar are in fata inca 22 de puncte fata de City (cu un meci mai putin disputat). Campionatul e deci jucat de ceva vreme, era mai degraba vorba de recorduri. Fanii cormoranilor asteapta de prea mult timp acest titlu ca sa se mai uite pe statistici. Va fi o bine meritata sarbatoare pe Anfield. Dar pentru jucatori si staff-ul tehnic ochii si mintea sunt deja concentrati pe returul de peste doua saptamani cu Atleti. In tur Liverpool a pierdut 0-1. Sa nu prinda optimile UCL ar fi o contraperformanta notabila pentru o echipa care a jucat doua finale consecutive ale celui mai dorit trofeu continental in anul in care ia titlul acasa.



     City e pe un loc doi, rusinos si confortabil in acelasi timp. N-au mai contat la titlu - chestie rusinoasa la cati bani s-au bagat in echipa, dar au trecut de Leicester recent aratand ca, dincolo de Liverpool, nu e nimeni care sa reprezinte concurenta reala. Adevarul e ca de la City e s-au retras Yaya si Kompany, David Silva e ca si acolo, iar Aguero nici el departe. E un ax central - fundas, inchizator, mijlocas de creatie si varf impins complet. Cu exceptia lui KDB nu exista niciun jucator care sa fie de acelasi calibru. O sa-mi ziceti ca Bernardo Silva - are caderi de forma la fel de memorabile ca perioadele de gratie, o sa-mi ziceti Sterling - e cu gandul la Madrid de luni bune, o sa-mi ziceti Mahrez - mercenar de flanc. KDB e singurul care atunci cand echipa o lua in jos a adus un extra atat de necesar. Si mai e ceva: Pep a incurcat borcanele in defensiva. Laporte a lipsit accidentat, e drept, si Cetatenilor le-a lipsit ancora. Dar Pep s-a suparat pe Walker, nu spun ca fara motiv, si orice a improvizat pe partea lui a contraperformat evident. Masina de pase nu s-a stricat, in fata City e rezonabila, dovada statisticile, dar City a incasat mai mult decat Leicester, Sheffield United sau United.   


     Leicester zambeste de pe podium. Bine, avea un zambet larg acum vreo luna, acum e un zambet cu juma' de gura. E intr-un regres cert, are doua puncte din ultimele patru meciuri, dar pastreaza un avans de 5 puncte in fata lui Chelsea si de 9 puncte in fata lui United (un meci mai putin disputat) - ambele rivale de clasament avand variatiile lor de forma si fiind implicate si in cupe europene. Rodgers & co. stiu ca sunt aproape de o performanta meritorie - o clasare in top 4 care vine la pachet cu banii unei prezente in UCL. Acolo unde - daca excluderea lui City se va mentine - va ajunge si locul 5 din Anglia din acest sezon. Loc la care poate sa viseze pana si Arsenal. Scapat de Emery, clubul londonez a intrat pe mana lui Arteta. Dupa un start cam ametit, Arsenal are doua victorii consecutive si n-a pierdut in ultimele cinci etape. A iesit rusinos, ba chiar dureros din Europa, pierzand acasa in OT cu niste greci, dar timp sa se redreseze mental exista. Si miza e importanta. Arsenal a pierdut vremea prin EL in ultimii trei ani.

 
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig