luni, 28 septembrie 2020

Playoff 2020: finala NBA si predictia mea

 

     Vestul s-a lamurit asa cum m-am asteptat si in 5. Comeback kids from Denver, epuizati dupa doua serii de cate 7 meciuri in primele doua runde, n-au mai putut reveni de la 1-3 si contra celor de la Lakers. In meciul cu numarul 4 LeBron s-a aparat minute bune din sfertul 4 la Murray si l-a inchis. In meciul 5 Murray a jucat intr-un picior. Si Jokic a scazut simtitor fata de seria cu Clippers - intr-un singur meci a dat 30 de puncte, iar recuperarile i-au scazut la jumatate. Lakers au fost mai odihniti si mai focusati. Si experienta a fost de partea lor. AD a iesit la rampa de cateva ori  - 37 de puncte in meciul 1, game winner-ul de trei puncte din meciul 2. Dwight Howard si-a adus aminte ca era poreclit Superman, iar playoff Rondo a dirijat fix cat LeBron sa-si ia pauza si sa respire. Dupa frustrarile de anul trecut, cand Lakers n-au prins nici macar playof-ul, LeBron, in anul sau cu numarul 17 (e ceva incredibil!), e pe cale sa se suie iarasi pe tron. 

     Ii vor sta in cale cei de Miami Heat. Nu se intampla de multe ori ca o echipa care nu pleaca favorita - Heat a terminat pe 5 in Est sezonul regulat - sa ajunga in finala NBA. Dar a fost un an in care lupta a fost deschisa de la inceput. Fara LeBron, Kawhi sau KD. Iar Miami a profitat la maxim. In meciurile cu Boston, cei de la Heat au fost mereu cu un pas in fata. Apararea zona le-a dat cu virgula in primele meciuri jucatorilor lui Brad Stevens, Kemba si Hayward au subperformat constant, iar Boston avea nevoie si de ei. De partea cealalta meciul 4 a fost al rookie-ului Herro (37 de puncte!), iar cel din urma al lui Bam Adebayo - omul a facut cam tot ce a vrut. Ma asteptam la o serie care sa se duca pana in game 7 si sa fie castigata de Celtics. Heat insa au fost superiori - si tactic, si in executie. 

     Iau Lakers in finala in 5. Toti vor spune ca Heat sunt un match up puternic pentru Lakers si pe hartie asa e. Cred insa ca pur si simplu LeBron va fi full beast mode on. Si nu va rata acest titlu. 


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig