luni, 26 octombrie 2020

The Trial of the Chicago 7

 

     Scris & regizat de Aaron Sorkin, ale carui dialoguri sunt atat de bune incat nici nu-ti mai pasa de adevarul istoric sau cat s-a facut ora... Se gaseste pe Netflix si, avand in vedere vremurile, are toate sansele in a fi bagat in seama la Oscaruri. De fapt, cred ca in alte vremuri nici nu s-ar fi facut...


     Sorkin are meritul ca aduce politica si dezbaterea de idei cu greutate mai mereu in fata in povestile lui. E printre putinii care indraznesc asta. Acest Chicago 7 nu face exceptie. Dar imediat apare si buba. De sus pana jos albul e prea alb si negrul prea negru. Pot duce un pic mai nuantat. Vreau un pic mai nuantat. Si Sorkin avea obiceiul sa fie nuantat. Pana acum.

     Ii mai gasesc un merit. Mini-lectia lui de istorie e buna pentru cei care au senzatia ca America e acum in cel mai nasol punct al istoriei sale. Nu e. Sau mai bine zis a mai trait momente la fel de nasoale. Cu stanga si dreapta care fug in extreme, cu politizarea intregului sistem, cu propaganda din toate partile, cu de toate. Deci fruntea sus. Si Eddie Redmayne e misto rau.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig