luni, 21 decembrie 2020

5 intrebari inainte de sezonul NBA 2020/2021


     #1 Cat de tare va afecta pandemia noul sezon NBA? 

      Aici avem un raspuns deja: cam tare. Noul sezon porneste la drum de la o data neobisnuita, cu o pauza dupa multi prea scurta de la finala abia trecuta si va inghesui 72 de meciuri in sezonul regulat si apoi playoff-ul in asa fel incat Olimpiada din Japonia sa beneficieze de un Dream Team. Meciurile se vor juca in arenele fiecarei echipe mai putin in Toronto. Raptors vor deveni, din cauza protocoalelor medicale incompatibile intre SUA si Canada, Tampa Bay Raptors cel putin pana-n martie. All Star Game-ul va fi si el prescurtat, daca va fi cu totul. Fani in arene daca si atunci cu limite severe. Testari zilnice si, inevitabil, cazuri pozitive - deja sunt vreo 56 de pozitivi in doua saptamani de testare. Turneul play-in a fost considerat un succes, asa ca va continua. 

      #2 Dinastie Lakers? 

     Daca dinastie inseamna cel putin trei titluri in cel mult cinci ani, atunci raspunsul meu e da. Anul acesta Lakers pleaca drept mari favoriti si ar bifa al doilea titlu consecutiv. AD a invatat sa play through pain si a devenit campion. A prins gustul si obiceiurile. Pelinka a intarit echipa pe toate partile, iar LeBron e motivat sa ajunga la cifra sase pentru ca tinta lui e GOAT. Sigur ca orice accidentare serioasa a unuia dintre cei doi deraiaza destinul echipei, dar pe hartie Lakers sunt pe traiectoria corecta. 

      #3 MVP - Giannis sau Luca? 

     Giannis a luat doua titluri consecutive de MVP, dar frustrant pentru el n-a prins nici macar o finala de conferinta. Liga il asteapta anul acesta pe Luca. Se vede din programarea de Craciun cand meciul zilei e Lakers v. Mavericks. La fel zic si bookmakerii. Merg si eu pe mana slovenului care, fara sa exceleze fizic, a dovedit ca le poate face pe toate in NBA. 



     #4 Nets, poveste de succes sau flop? 

     Unele lucruri se fac in 2, dar nu cred ca baschetul e unul din ele. Asa ca feeling-ul meu este ca Nets vor sfarsi precum Clippers. Dezamaginand fata de asteptari si cum arata pe hartie, nu cred ca vor prinde finala Estului. Organizatia pare condusa de Kyrie, chestia asta n-are cum sa iasa bine. Si toti jucatorii care sezonul trecut puneau osul ca lumea la treaba vor fi acum pusi in umbra de KD+Kyrie. Totusi Nets raman o poveste pe care vreau sa o vad. Intr-un sezon destul de sarac.

     #5 Harden, incotro?

     Pur si simplu. Unde si cand va ajunge la alta echipa? Si cum ii va fi?


Sezonul NBA 2020/2021 incepe pe 22 decembrie.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig