sâmbătă, 26 decembrie 2020

Steven Gerrard & Donald McRae: Povestea mea

 

     Mi-am amintit de multe momente din teren si din afara lui pe care capitanul lui Liverpool le povesteste in autobiografia sa. Le-am trait in fata televizorului sau le-am citit in presa si online. Perspectiva lui, de la firul ierbii, e deopotriva simpla si emotionanta. 
 

     Cartea se deschide cu momentul alunecarii din meciul cu Chelsea. Fara sa fiu fan Liverpool, tin minte ca mi-am muscat buzele cand am vazut in direct la televizor momentul. Mi se parea nedrept ca dupa o viata dedicata unui club si un nivel de performanta exceptional, sa rateze singurul lui titlu de campion in Anglia dupa aceasta alunecare. Spre final, cartea rememoreaza miracolul de la Istanbul, probabil cea mai tare finala UCL, cand Steven Gerrard a condus Liverpool-ul spre trofeul european suprem al cluburilor de fotbal dupa ce la pauza AC Milan conducea 3-0. Agonia si extazul. 

     Altfel Gerrard vorbeste deschis despre familie, prieteni, patroni, antrenori si jucatori. Despre accidentari, scandaluri, echipa nationala si suporteri. De exemplu Rafa era un tip de gheata, greu de avut o relatie ok cu el, in schimb pe Mourinho si l-a dorit nespus ca antrenor. Atat de tare incat era sa semneze un transfer la Chelsea. La randul lui, portughezul i-a scris o scrisoare emotionanta la final de cariera pe care i-a trimis-o, sigilata, via John Terry. Alt exemplu: Luis Suarez. Uruguayanul cu care a avut o relatie speciala, pe care l-a aparat si pe care l-a convins sa refuze Arsenalul. Si pe care l-a inteles cand a ales Barcelona si pentru care s-a bucurat atunci cand acesta din urma a inscris intr-o finala UCL. 

     Gerrard, cu recordurile si performantele sale pentru Liverpool si doar pentru Liverpool, mi se pare irepetabil, din pacate, in lumea in care traim. 

Steven Gerrard & Donald McRae: Povestea mea, Pilot Books


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig