sâmbătă, 2 ianuarie 2021

Decembrie 2021 in EPL

 

     A fost o luna plina de fotbal, lucru tipic pentru EPL, dar si cu ups & downs din motive epidemiologice. Au fost primele meciuri cu spectatori, ce-i drept doar cateva mii, dar apoi in Londra si in sudul Angliei s-a revenit la jocul fara spectatori. Au fost meciuri anulate, un antrenor care si-a condus echipa de acasa, din izolare, si meciuri jucate fara jucatorii confirmati cu covid. Desigur Mou s-a suparat, nici nu mai conteaza motivul. Cel mai important e ca l-am revazut pe Raul Jimenez zambind alaturi de bannerele de sustinere afisate de cei de la Wolves. O imagine mai frumoasa nu cred sa existe. Si a fost demis primul antrenor din acest sezon - Slaven Bilic i-a lasat locul lui Sam Allerdayce. Si s-a tinut un moment de reculegere in amintirea lui Gerard Houlier, pe un Anfield in a carui tribuna l-am vazut pe Ian Rush
 


     Marile echipe s-au impiedicat serios. Parca la Spurs a fost cel mai evident. Firmino i-a zdruncinat dupa ce le-a luat toate punctele pe Anfield in ultimul minut de joc. Leicester i-au taxat apoi asa cum le sade bine vulpilor (2-0), iar Wolves, cu probleme mari la finalizare, tot au reusit sa le smulga un egal. De unde pareau rivali pentru Liverpool, iar Kane si Son dadeau masterclass-uri de contraatac, Spurs au coborat pe 7 in clasament si nu s-au putut aduna. Mou parcheaza prea des si prea repede autobuzul si chestia asta risca sa-i explodeze in fata. 



     Alta contraperformanta ii apartine lui Chelsea. Everton, Wolves si Arsenal i-au luat toate punctele. Iar cu Villa, Blues au luat un singur punct. Au ajuns pe 6 la general si deja discutiile despre cat de capabil e Lampard si despre transferurile prea tinere facute se intetesc. Pana si Mendy a gafat in poarta, asta dupa ce reusise in primele meciuri sa dea stabilitate defensivei. Ceva s-a dereglat si cand joci la 2-3 zile reparatiile din mers nu-s usor de facut. Sigur ca daca te uiti la Arsenal, care dupa doua victorii consecutive zace pe locul 13, situatia lui Chelsea nu e ingrozitoare. 

     City si United au pierdut si ele puncte. Mai intai a fost derby-ul local, un meci sforaitor terminat alb. City a surprins neplacut cu 1:1 cu West Brom, culmea ca dupa acest meci a fost demis Bilic! United a condus de doua ori si a fost egalata de la fel de multe ori cu Leicester. Niciuna din echipele din Manchester nu arata si nu strange puncte ca o rivala la titlu pentru Liverpool. 

     Care Liverpool nici ea nu arata si nu puncteaza ca o campioana. Da, a prins o zi de gratie cand i-a administrat lui Palace un 7-0 istoric, dar au fost si remize jenante cu Fulham, West Brom si Newcastle. In jurul lui Salah se invart tot felul de stiri - ca n-ar mai fi fericit la Liverpool, ca s-a suparat ca n-a fost pus capitan, ca ar urma transferul la Real Madrid. 


     Rezultatul final? Un clasament mai strans ca niciodata. Sunt 9 echipe in 7 puncte si cateva restante de jucat care ar putea sa stranga si mai tare lucrurile la varf. Se spune ca cine e de Craciun pe primul loc, ia titlul in Anglia. Anul acesta ar putea, la fel de bine, fi exceptia care confirma regula. 




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig