marți, 23 martie 2021

Liverpool si Lakers, sezonul lui "n-a fost sa fie"?

 

     Sunt doua competitii sportive pe care le urmaresc regulat de niste ani buni incoace: EPL si NBA. In ambele, sezonul de fata avea cate o favorita certa: campioana din precedentul. Dar in ambele cazuri accidentarile par sa schimbe semnificativ destinul sezonului. 

     In Anglia, Liverpool s-a trezit cum infirmeria plina ochi de prin noiembrie si cam asa a ramas pana acum. Van Dijk a dat tonul cand s-a rupt cu Everton. Defensiva a fost lovita din toate partile - Gomez, Matip, chiar si Henderson, reprofilat fundas, au iesit rand pe rand de pe teren accidentati. Si in atac Firmino sau Jota au lipsit accidentati. Lupta pe mai multe fronturi, banca subtire - asa e cand patronii americani au airici la portofel - si Liverpool s-a trezit intr-o situatie ingrata. E pe 7 in clasament si o despart 5 puncte de top 4. Ca nu vor lua campionatul e cert, sa rateze la anul banii din Champions League ar fi dramatic. Iar detractorii lui Klopp agita furcile - cum ca mereu neamtul ajunge in colaps cu echipele sale. Raman la parerea ca nu poti face mare lucru cu Ozan Kabak titular. Iar pe Liverpool o asteapta o dubla in UCL cu... Real Madrid. Un (alt) miracol ar fi sa castige cel mai ravnit trofeu european si in felul asta sa-si asigure locul pentru la anul.



     In State, Lakers erau acolo unde trebuie fara sa impresioneze pana ieri. Locul 3 in Vest insemna home court advantage si Lakers au aratat ca n-au nevoie de mai mult ca sa se descurce in playoff. Doar ca ieri s-a rupt LeBron James. Ii zice high ankle sprain si oricat ar fi de dornic sa revina, LeBron va fi nevoit sa stea cateva saptamani bune departe de terenul de baschet. Timp in care nici AD, intr-un regres neasteptat fata de sezonul trecut, nu va fi in teren, iar Lakers o vor lua, inevitabil, in jos. Si repede caci in Vest sunt multe echipe bune si se joaca la fiecare doua zile. Unde vor fi Lakers la finalul sezonului regulat? Pe 6 - pare un scenariu ideal. Caci de pe 7 ar juca deja mini turneul de play in. Minute in plus, riscuri suplimentare. Lakers nu sunt iesiti din cursa titlului, dar sunt departe de a mai fi favoriti. 



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig