vineri, 28 iulie 2023

Amora

 

   A fost odata o testoasa pe nume Amora. Spre deosebire de celalte testoase Amora nu avea carapace.


     “Cum o sa te aperi? Cum o sa te protejezi?” o intrebau celelalte testoase care aveau toate carapace. Amora se ingrijorase tare de tot, dar o caracatita de adancuri ii spusese o vorba care-i ramasese in minte: “fiecare slabiciune e in acelasi timp o putere”. O putere… dar cum? Ii placuse mult acea vorba, doar ca nu stiuse exact ce inseamna asta pana-ntr-o zi…

     Intr-o zi cand Amora a descoperit ca fara carapace era mult, mult mai rapida. Si nici nu obosea ca celalte testoase. Pentru ca o carapace te protejeaza, dar atarna tare greu. Asa ca Amora castigase deja toate concursurile de testoase cand s-a hotarat: voia sa calatoreasca. Si nu, nu acolo unde o ducea curentul. Acolo ajunsesera celelalte testoase. Stia toate povestile despre acele locuri. Ea voia ajunga acolo unde nu ajunsese nicio alta testoasa.

     Asa ca Amora a pornit intr-o expeditie. Si cand s-a intors, cativa ani mai tarziu, le-a povestit tuturor cate si mai cate vazuse. Locuri si creaturi incredibile, aventuri minunate. Celelalte testoase o ascultau si se minunau. O testoasa mai mica a rugat-o sa scrie povestea calatoriei ei. Pentru ca parintii sa i-o citeasca la culcare. 

     Dintre toate intamplarile si intalnirile extraordinare, una ii era cea mai draga Amorei. Le-a povestit si celorlalte testoase ca intalnise si alte testoase fara carapace. Da, da, nu era singura fara carapace! Erau si alte testoase ca ea. Si se jucasera si se intrecusera unele cu altele. Si Amora nu mai castigase toate cursele. Dar nu se suparase. Si aveau de gand sa se viziteze unele pe altele, dar pana atunci Amora isi dorea sa se bucure ca se intorsese inapoi acasa.

(scrisa pentru Mara intr-o dimineata de iulie 2023)
SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig