joi, 1 octombrie 2009

Amintiri din Maramu'


     Pana la Satu Mare am luat un tren de noapte, iar mai departe a meritat sa inchiriem o masina pentru cateva zile in care sa colindam drumurile Maramuresului. Un Espero automatic care ne-a lasat in drum in a doua zi de Paste.  :) Aveam roata de rezerva, dar nici urma de cric. Ne-a scos din belea un cuplu la 40 de ani, la costum, pornit intr-o vizita de familie. La randul nostru am dat o mana de ajutor unui cuplu autostopist la vreo 60 de ani. Lectia ajutorului intre oameni.



     Variante de cazare se gasesc, maramuresenii fac turism destul de serios, doar ca la nivel micro. Noi am ales o cazare la marginea orasului Baia Mare care sa ne permita sa ne miscam in voie in zona. N-am regretat deloc - avea camere nesimtit de spatioase, finisaje peste medie si cu gust si era la fel de liniste ca-n intreg Maramuresul. Ca sa ai timp sa vezi cat mai multe din minunile locurilor ai nevoie de macar 5 zile. Bisericile din lemn unice in lume presarate pe dealurile insorite ale fiecarui sat ating apogeul la Barsana - zici ca au aterizat OZN-urile... Cel mai la nord ajungi la Sapanta si la cimitirul satului ajuns celebru worldwide.




     In unele momente Maramuresul pare un taram uitat de timp, cu traditii pastrate din mosi stramosi, cu oameni linistiti, unde nu vezi picior de turist. Alteori te depaseste in tromba o masina cu numere de Franta pe care o vezi mai tarziu parcata in fata unui mic palat din Certeze. E tot Maramures, doar updated.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig