duminică, 7 martie 2010

La momit primavara: Palatul Mogosoaia

   
     Cand soarele apare dupa doua saptamani in care a stat ascuns si topeste zapada pusa dupa 1 martie (sic!), chiar daca sunt doar 4 grade in termomentru, e momentul sa momesti primavara. E nevoie de o destinatie la indemana. La 15 km de Bucuresti, intr-o liniste intrerupta de latrat de caine si note cantate la pian, am gasit Palatul Mogosoaia.


     Construit si detinut de Brancoveni, intrat apoi in proprietatea familiei Bibescu (cativa reprezentanti sunt ingropati aici intr-un cavou), palatul este in prezent loc de concerte, expozitii si ceva turism de agrement sau de ocazie. Sunt de vazut biserica, serele, casa de oaspeti, bucataria, muzeul si, de la exterior, ghetaria. Locul unde pe vremuri, vara, sub stuf, se tinea gheata scoasa din lac pentru a servi nevoilor domnesti.





     Mana cam dardaie pe aparatul foto care cauta sa surprinda geometria locurilor, o matza asteapta cu interes vizitatorii care se inmultesc odata cu trecerea orelor si de peste tot auzi zgomotul zapezii topindu-se... Hai cu primvara!



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig