joi, 6 ianuarie 2011

Primer

 

     A trecut doar o saptamana din noul an si deja am un candidat sigur la titlul de cel mai altfel film vazut in 2011. Primer, dublu premiat la Sundance, e un one man film


     Shane Carruth, tipul care a scris scenariul, semneaza si regia, ok, am mai vazut deseori, dar este si producatorul filmului, unul din actorii principali, directorul de casting, cel care a creat coloana sonora folosind niste softuri pe calculatorul personal, cel care a montat filmul, s-a ocupat de locatii si de costume samd. Ati prins ideea. A bagat sapte mii de dolari din buzunarul lui fiindca a vrut sa faca un film si i-a luat trei ani sa-l termine. A trebuit inclusiv sa dubleze sunetul fiindca n-a stiut cat de important e sa-l traga bine. S-a ales cu venituri de aproape jumatate de milion doar din distributia filmului in cinematografe si cu reviewuri pe alocuri glorioase. 

       

     Cum e filmul? Aparenta de mambo-jambo tehnologic pe care Carruth e obsedat sa-l prezinte cat mai veridic risca sa te fure de la adevaratele incurcaturi ale unui unui plot multi timeline care nici la a doua vizionare nu se lamureste usor. S-a inteles ceva? Nici nu stiu cat as putea pentru ca inca ma chinui sa-l inteleg. Carruth se inchide aproape ermetic si lasa intelegerii privitorului sanse minime de supravietuire. Dupa ce v-ati saturat sa incercati singuri explicatii pentru ce ati (re)vazut, gasiti pe net, in nenumarate locuri, materiale care spun ce si cum.


SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig