vineri, 29 iulie 2011

Insemnare din Larnaca


     Prin hubloul avionului care zboara paralel cu Phinikoudes (bulevardul cu palmieri ce strajuieste plaja) zaresti o mare turcoaz. Deci pozele nu sunt photoshopate! In schimb la gust, se stie bine, Mediterana e sarata rau. Partea buna e ca la 24 de grade in apa, marea nu se umple de alge... Te dai jos din avion si ti se usuca instant gatul. Aerul e fierbinte si uscat. Probabil ca in august treaba devine insuportabila. Leandrii insa cresc in voie. Marcajele pentru autobuzul care sa te duca in oras lipsesc. Ironia face ca sa nimerim totusi la marele fix, iar pentru cei 7km pana in oras dam 1 euro fiecare. O apa la jumate luata de pe plaja e 0.5 euro... Larnaca nu e deloc scumpa. Pe drum vezi o moschee langa lacurile sarate, urme ale crizei financiare sub forma de proprietati semiabandonate, stradute intotocheate cu sens unic. Toata lumea conduce pe dos, pe partea stanga. La giratorii si intersectii ti se strange inima, dar de fapt scapi cu viata. E plin de romani. E plin de muncitori romani - electricieni, constructori, cameriste, chelnerite. Si de turisti romani. La plaja auzi mai des limba ta decat orice altceva. Inteleg ca Larnaca a decazut oarecum si ca lumea buna merge acum la Agia Napa. Cel mai placut moment e seara. Pe racoare, vorba vine, sunt doar vreo 24 de grade, localnicii isi scot din casa scaune si canapele si stau la o bautura rece cu ochii in mare. E ceva intim si fascinant. Isi lasa usa larg deschisa incat poti sa le vezi livingurile pline de fotografii pe pereti. Sunt acolo parintii, buncii si strabunicii lor. Inca o chestie de bine: english breakfast. Toate terasele ofera intre 8 si 11 o tona de mancare incepand cu 4 euro. Pachetul standard contine 2 ochiuri, niste bacon prajit, o rosie, o ciuperca grasana, 2 linguri de fasole cu sos, 2 felii de paine cu unt si marmelada plus ceai sau suc. Si cum plaja devine insuportabil de fierbinte dupa ora 10, combinatia ideala e sa mergi la micul dejun dupa doua ore de inot si plaja care ti-au starnit si apetitul, iar apoi sa o lalai cat mai mult in racoarea unei instalatii de aer conditionat.






SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig