duminică, 7 august 2011

Trans -alpina si -fagarasanul


     Un pic de verde, un pic de albastru si cateva ganduri dupa excursia de trei zile care a insemnat opriri la Horezu, Ranca, Cisnadioara, Porumbacu de Jos si Balea Cascada.

     Nu va bazati pe rezervari telefonice. Prima facuta - cea de la Ranca - la care de fapt am si ajuns dupa un mic scandal telefonic - s-a clatinat zdravan. Cica venisera niste domni si erau foarte presanti in solicitarea unei camere. Iar noi nu ajungeam decat dupa ora 17... Nu ma intrebati de ce gazda nu mi-a solicitat avans, ar fi ajutat ma gandesc. Cica multi turisti dau genul asta de teapa: zic ca vin si nu vin. Dar eu nu sunt multi turisti! A doua rezervare a picat hazliu - mi-au venit niste neamuri si n-am cum sa va mai tin, dar am vorbit la Bradul Inalt si va primesc ei. Nu stiu ce afacere avea tanti, dar culmea e ca la Bradul Inalt am gasit internet wireless, porti de fotbal si un mic dejun regal. Asa ca multumim!

     Romanii iubesc berea si gratarul. Nu-mi e foarte clara ordinea. Cert e ca nu am vazut pic de criza pe unde am trecut. Lumea petrecea si se veselea. La Horezu treaba incepe sa alunece spre kitsch. Sunt inca niste locuri traditionale, foarte ok, dar s-a umplut si de bate de baseball si capatani de Dracula.

     La Ranca am prins o ploaie onesta care i-a fugarit pe turisti. Bucurie mare! Altfel am fi mers intr-o mare de oameni si masini. A ramas insa dezamagirea constructiilor. La Ranca se construieste atat de aiurea incat un arhitect ar trai probabil stari de rau fizic.



     La Balea Cascada telecabina costa 20 ron dus si 20 intors si chiar daca vrei sa dai banii, trebuie sa se stranga minim 10 bucati de turisti ca sa se miste treaba. Transalpina e asfaltata brici, in zilele libere devine un melc lung de masini colorate divers care urca si coboara nesfarsit. Peisajul merita insa tot chinul. Transfagarasanul: la fel de aratos si la fel de populat. Tot ce va trebuie e o zi senina ca sa va puteti bucura de amandoua in 24 de ore.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig