sâmbătă, 30 iunie 2012

Un pic de bucatarie genoveza


     Focaccia cu... ce vreti voi. Foccaceriile sunt la tot pasul, iar combinatiile oferite sunt practic nelimitate: rosii, branzeturi, carnuri, spanac. In Genova focaccia e mai populara decat pizza, dar pana la urma, uitandu-te la cum o fac, zau ca nu-mi mai dau seama care e diferenta.


     Trofie al pesto sunt un tip de paste specifice locului. Vizual arata ca niste... viermisori. La asta se adauga sosul pesto. Cu pesto-ul e genul de moment all or nothing. Fie iti place si mai vrei, fie dai farfuria la o parte dupa prima gura. Noua ne-a placut asa ca am ajuns sa ne facem singuri acasa: o legatura de busuioc din piata, 60 de grame de muguri de pin de la Plafar, 60 de grame de parmezan luat chiar din Genova, 2 linguri de ulei de masline. Rezultatul ne ajunge pentru 5 portii.


     Pesce, pesce, pesce! Vorbim de cel mai mare port al Italiei si unul din cele mai mari de la Mediterana, asa ca pestele de toate felurile si fructele de mare nu pot lipsi din meniu, indiferent ca vorbim de restaurantele din port sau de vreunul ascuns pe un caruggi din orasul vechi. Slabiciunile mele absolute: pestele spada la gratar si mix-ul de fructe de mare.
     Mercato Orientale pentru clasica baie de multime, culoare si sunet. Toate autentice. Dimineata in weekend vezi babute dichisite care-si achizitioneaza cele necesare pentru masa in familie: legume proaspete si verdeturi, salumi si formaggi, fructe. Curcubeu de culori, mov, verde, galben.SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig