miercuri, 15 octombrie 2014

Gone Girl

 

     Cand si cand comit aroganta sa merg la film in timp ce ar trebui sa fiu la munca. Imi aleg filmele cu mare grija pentru ca sentimentul de vinovatie sa fie usor de acoperit de placerea cinefila. Iar de la Gone Girl am iesit din sala cu un amestec de surprindere si exaltare. Si fara niciun fel de vinovatie. Semn ca filmul e meserias rau. Si, probabil, am o inclinatie aparte pentru psihopate. 


     Povestea incepe cu o disparitie clasica de sotie si urmeaza in prima ei ora cateva jaloane familiare. Gen secretul amantei cu cativa ani mai tanara si cateva numere in plus la sutien. Personajele sunt insa bibilite ca lumea si simti ca inevitabil lucrurile vor incepe sa se rastoarne cat de curand. Si cat de spectaculos se rastoarna! Treaba o ia razna ca-lumea si se invarte din ce in ce mai repede, scriitura, interpretarea si filmarile sunt Fincher brici. 

     Mesmerizat de Rosamund Pike si personajul ei am gasit o comparatie interesanta cu Medeea - sonorul nu e cel mai bun, dar paralela e desteapta. Atentie, e cu spoiler alert!


     Iar monologul cool girl e top:

SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig