marți, 23 mai 2017

Box office Romania: 15 - 21 mai 2017

 
   Total: 4.34m RON

Fara lansari importante si cu o vreme calduta, dar schimbatoare, consumul in cinema nu sufera variatii importante. Fata de saptamana trecuta vorbim de un +2%.

    Top 3:

King Arthur: Legend of the Sword (s1) 1.51m RON
Guardians of the Galaxy Vol.2 (s4) 673k RON
Alien: Covenant (s2) 532k RON

L-am estimat corect pe Arthur saptamana trecuta la 1.35m RON. Un debut solid ce va fi urmat de un deces subit, dar sigur. Va fi detronat fara dubii weekend-ul ce urmeaza de POTC 5 si apoi va fi prapad, urmeaza weekend-ul prelungit cu 1 iunie cand consumul in cinema va scadea dramatic. GG2, despre care am scris aici, a fost la mustata sa treaca de pragul de 4m RON incasati in 4 saptamani. A intrat si in top 10 pe 2017, dar nu cred ca va mai fi acolo si la finalul anului. Puiul de Alien e in zona lui de confort si l-a scos pe Fast and Furious 8 din top 3 dupa 4 saptamani de glorie comerciala. 


Alte premiere: How to Be a Latin Lover 297k RON, Snatched 194k RON. Surprinzator pentru mine cat a incasat primul titlu, il estimsem la jumatate. Ma face sa ma gandesc la cat conteaza traducerea titlului... Cu estimarea de 220k RON am fost unde trebuie pentru Snatched.

Ce lansari urmeaza in w-end?

Un titlu cu potential de top 10 si un titlu de festival:

Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tales. Piratii au fost luati ostatici de hackeri (am scris despre asta aici), Depp e intr-o gaura neagra, personala si profesionala, franciza a luat o pauza cam mare - POTC 4 a fost lansat in mai 2011 si rezultatele sale au fost cele mai slabe la nivel global, brandul mi se pare subrezit. Dar... in Ro in 2011 POTC 4 a fost numarul 1, a deschis cu 83 de mii de spectatori si pana la final a avut 342 de mii. Niste picioare decente care arata ca publicul n-a plecat dezamagit din sala. Promovarea e peste tot, concurenta nema. Estimarea mea: 2.4m RON incasati la deschidere, o suma cu care ar fi a treia lansare a anului la noi.

The Other Side of Hope. Kaurismaki, deci iar un finlandez despre un refugiat sirian la Helsinki. Lansare limitata. Estimarea mea: 25k RON.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig