luni, 12 iunie 2017

Filme de vazut din vara lui 2017

   
     Am trecut prin lansarile din cinematografele din State din aceasta vara si sunt patru titluri pe care vreau musai sa le vad. Primele doua dintre ele vor ajunge la noi in cinematografe in acelasi timp cu lansarea americana - sunt blockbustere (sic!), pentru ultimele doua va fi nevoie de mai multa rabdare si cautare. Dar candva, cumva le voi vedea. Au intrat pe shortlist-ul meu:

Baby Driver

     Edgar Wright se pricepe de minune sa ia un subgen de filme, sa-l deconstruiasca si sa-l reconstruiasca intr-o maniera comica. Cu Baby Driver a avut si un buget zdravan la dispozitie. Rezulta coregrafii scoase din tipla, cai putere nelimitati si un cast de bad guys de prima mana. Vorbim de o experienta cinematografica smart & slick. Trailerul e montat si se aude brici. Sunt 100% sigur ca asa va fi intreaga experienta. Critici de film si fani deopotriva au fost dati pe spate la proiectiile de festival. Ce sa-ti doresti mai mult?




Dunkirk 

     Din doua in doua veri un alt regizor britanic cu pedigree ne-a obisnuit cu cate un titlu in cinema alternand filmele dintr-o trilogie Batman cu care a redefinit pretentiile si asteptarile fata de supereroi cu titluri originale si neasteptat de grele pentru perioada verii (Prestige, Inception, Interstellar). Pentru Dunkirk, Cristopher Nolan a avut nevoie de un extra an. O fi un semn bun, o fi unul rau? Cert e ca n-a dat nicio gherla in toti anii astia, asa ca povestea lui despre evacuarea disperata de trupe din calea nazistilor e din start un must see pentru mine. Subiectul in sine are cateva atuuri. Este o frantura de istorie disperata, incredibila si, culmea, determinanta pentru soarta WW2. In plus, in lumea Brexit-urilor si trumpismelor, nu strica sa mai punem mana pe cartile de istorie. Ca sa vedem cat de usor, repede si dureros se poate face praf batranul continent.



The Glass Castle 

     Sunt trei argumente majore care ma fac sa pun Glass Castle in aceasta lista. Primul e regizorul Destin Daniel Cretton. Putina lume de la noi a vazut Short Term 12. Am scris despre film aici si la aproape trei ani de atunci inca il asez pe lista indie-urilor must see. Al doilea argument e povestea. Una care s-a intamplat in realitate, cu o familie disfunctionala de nomazi nonconformisti. O poveste care discuta despre drepturile si limitele parintesti. Ultimul meu argument e Brie Larson. Lansata practic in Short Term 12 si premiata cu Oscar pentru Room - un alt film medium budget, smash hit. Deci o reintoarcere a pestelui in apa.



Wind River 

     Ultimul, dar nu cel din urma film de pe lista mea scurta, este scris si regizat de Taylor Sheridan. Scenaristul de la Sicario si Hell or High Water, need I say anymore?, a fost bine primit cu acest action thriller la Cannes anul acesta. Locul si regulile dupa care se joaca in Wind River mi-au adus aminte de Winter's Bone. Iar lui Jeremy Renner ii sta mult mai bine aici decat in vreun blockbuster tipator, dar brainless.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig