marți, 13 iunie 2017

Game 5, NBA Finals 2017


     Inapoi intr-o mare galbena la Oracle Arena. Kerr le-a ordonat jucatorilor sai sa fie agresori, nu victime. Toata lumea se asteapta ca Warriors sa inchida seria dupa aceste 48 de minute. Neoficial cineva a platit 132 de mii de dolari pentru un loc in primul rand al acestui spectacol.

     Warriors se conformeaza. Zaza recupereaza ofensiv de trei ori si scoate doua faulturi la Kevin Love care sta pe banca devreme. Klay si Draymond puncteaza de la distanta, Warriors fara trac. Dupa meciul trecut arbitrii fluiera mult si repede - vor sa tina lucrurile in frau. Klay si Durant au si ei cate doua faulturi la jumatate sfertului 1. Cavs transforma un deficit de trei puncte intr-un avans de patru in 30 de secunde. Au invatat asta de la adversarii lor. LBJ are 12 din primele 22 si oaspetii au doua puncte avans. In serie cine a castigat primul sfert al unui meci a castigat meciul, asa ca ambele echipe trag cu dintii in defensiva. Turn over-urile se strang - cate cinci de fiecare parte. Warriors aduna insa si punct dupa punct de la linia de libere. Kyrie cu dureri la genunchi - cele mai proaste vesti posibile pentru Cavs, dar conducatorul de joc strange din dinti si isi face treaba. Are 12 puncte dupa primul sfert. La fel ca Steph Curry. Buzzer-ul opreste tabela la 37 la 33 in favoarea oaspetilor.

   

     Sfertul 2 debuteaza cu un lant de ratari de ambele parti. David West inscrie doua cosuri consecutive pentru Warriors - veteranul le-a oferit minute bune in aceasta finala, iar Igoudala executa un monster jam peste LBJ. Tyronn cere time out - Cavs mai au doua puncte avans. Tristan Thompson si Kevin Love se agita mult in ofensiva, dar de la libere Cavs au aceeasi problema ca in meciul trecut: inscriu doar 5 din 9. Durant puncteaza de la distanta si gazdele sunt in sfarsit in fata. La jumatatea sfertului 2: 45-43. Publicul lungeste scandarile - Waaaariors, Waaaaariors! Steph simte momentul si ingroapa o aruncare uriasa de 3. Warriors decoleaza ofensiv cu toate armele, Cavs n-au niciun raspuns. Sunt 11 puncte deja diferenta si gazdele au pus o mana pe titlu. Iarasi time out Cleveland. La revenire insa suntem in acelasi scenariu: Steph recupereaza ofensiv si da o pasa decisiva pentru Durant care puncteaza din spatele liniei de 3. Diferenta creste la 15. Cavs nu mai joaca impreuna, iar la nivelul asta e o greseala fatala. West si Tristan Thompson pun de un scandal, JR se baga si el. E nevoie de antrenorii secunzi in teren pentru linistirea spiritelor. Ploua cu faulturi tehnice. Oare in felul asta taie Cavs ritmul adversarilor? LBJ si Kyrie cu cate o reusita de la distanta, dar Warriors au raspuns de fiecare data - Igoudala cu un dunk, Steph cu o pasa decisiva cat tot terenul pentru Durant. Sfertul se inchide cu JR Smith care-i tine in viata pe oaspeti cu doua reusite de 3. Cu toate astea a fost sfertul lui Warriors, Curry si Durant la turatie maxima. 71 la 60 la pauza.

     Sfertul 3. Cavs au nevoie de resurse secrete de energie si tenacitate, dar sfertul incepe cu Klay hot de la 3. Love, cu primele lui puncte in aceasta seara, si JR, tot cu o reusita de 3 in ultima secunda a unui atac. Cavs inca respira. Ambele echipe isi arata calitatea - Igoudala si Tristan Thompson in double figures. Diferenta scade la 6, apoi urca iarasi la 10. LBJ da semne de frustrare in defensiva. Cavs nu reusesc sa inchida toate gurile de foc ale lui Warriors. In ofensiva insa, Regele inscrie si scoate un fault la Steph. Iar in faza urmatoare ii ofera un alley-oop lui Tristan. Cum-necum Cavs se apropie la 5 puncte cu 2 minute ramase de jucat din sfert. McCaw - un debutant pe care Steve Kerr il pretuieste - inscrie 4 puncte consecutive, dar cine salveaza Cleveland-ul? JR Smith, iarasi de la distanta. 5 din 5, shooter-ul a prins o seara incredibila. Inaintea ultimelor 12 minute Warriors sunt in fata: 98 la 93. Publicul freamata.


     Ultimul sfert. Warriors pornesc in forta. Igoudala, o rezerva, ajunge la 16 puncte, iar Durant e cel mai probabil MVP-ul finalei - a trecut iarasi de 30 de puncte. LeBron iese sa se odihneasca - cine o sa-l tina pe Durant acum? Love face minuni pe recuperarea ofensiva, dar diferenta a crescut la 9. In time out toata sala e in picioare si un mash urias cu strength in numbers da bine pe camerele de filmat. La reluare lui Korver ii intra de 3. Raspunsul? Dunk marca Durant. LBJ reintra, dar nu pare conectat la joc - rateaza un 1 la 1 si in faza imediat urmatoare nu se apara deloc. Iar Curry zburda pe teren. Warriors se desprind la 12, Durant a ajuns la 39. Soarele apune in Bay Area, deja se pregateste sarbatorirea titlului. Mai sunt doar 4 minute. LeBron patrunde si inscrie de cateva ori, dar Cavs se apara haotic si Warriors nu au probleme sa se mentina la distanta. Ultimele 120 de secunde, toata lumea e in picioare. Ultimele 60 de secunde, Durant plange pe teren, Curry cu un bang! de la 3. LeBron trece si el de 40 de puncte in 47 de minute jucate, e primul jucator din istorie cu un triple double average in finala NBA. Din pacate pentru Rege si Cavs nu e suficient. JR nu se lasa, da un corner 3 si le transmite ceva spectatorilor. Dar e gata! Warriors sunt campioni.

Cavs 120
Warriors 129

     Invinsii ies de pe teren dupa ce-si felicita adversarii. LBJ il imbratiseaza pe Durant. S-a intamplat invers in 2012 atunci cand Durant pierdea un titlu in fata lui James, cei doi purtand tricourile lui Heat si Thunder. Durant in lacrimi isi imbratiseaza mama si da interviuri. E cel mai emotionat Warrior, visul lui de a fi campion s-a indeplinit. Curry da o roata de teren cu Riley, lui Green ii adoarme baietelul de 6 luni in brate. Zaza s-a invesmantat cu steagul Georgiei, Steve Kerr se felicita cu Mike Brown - cei doi au alternat ca principali pe banca atunci cand problemele de sanatate nu i-au dat pace primului. Asa cum banuiam, Kevin Durant primeste trofeul pentru cel mai bun jucator al finalei, iar Warriors, in uralele fanilor, ridica trofeul Larry O'Brien - distinctia suprema in baschet.




SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig