miercuri, 23 august 2017

Kyrie Irving si Isaiah Thomas schimba echipele


     Intre ei! Ciudata lume rezulta in urma ultimului mare trade asteptat al presezonului din NBA. Cele doua finaliste ale Estului de anul trecut si favorite clare la o reintalnire in acelasi loc primavara viitoare au facut schimb de play makeri.


     Kyrie la 25 de ani a avut sezonul trecut cele mai bune cifre din cariera, dar IT e fix pe acolo cand e vorba de cifre la cei 28 de ani ai sai. Amandurora le place sa aduca mingea, la fel cum amandoi se apara mediocru. IT are doua mari dezavantaje: e mai mic de statura si il tot sacaie o accidentare la sold despre care Celtics stiu cel mai bine ce si cum. Dar ca atitudine IT are un plus. E ca un infanterist gata de sacrificiu in fiecare seara. Kyrie e mai mofturos si nu stii, vezi decizia de a pleca din Cleveland, cand i se nazare ceva. Lui IT ii expira contractul, unul foarte mic (7m$/an), vara viitoare. Omul se asteapta si merita big bucks. Boston il capata pe Kyrie pentru 2 ani sub actualul contract, unul nici ieftin, dar nici scump pentru salariile care se arunca azi pe piata (20m$/an). Cu toate datele pe masa uncle Drew e un trade up pentru Celtics. Cata vreme organizatia va stii sa-l motiveze, si Celtics stiu sa faca asta, exista un castig pe termen scurt si mediu. Boston Celtics e acolo unde si-a dorit, devine favorita pentru sefia Estului.

     Pe termen lung insa Cavs au facut o afacere buna. Au primit in schimbul renegatului, pe langa IT, doua asset-uri cu potential interesant. Jae Crowder e un jucator mai putin bagat in seama, dar cu calitati importante - un aparator foarte bun, nu degeaba e poreclit The Beast, fix la varsta performantei de top - are 27 de ani, cu cifre decente (14 puncte, 6 recuperari pe meci sezonul trecut) si un salariu mititel (8m$/an). Si, cireasa de pe tort, Cavs au primit si draft pick-ul de 2018 al lui Nets. Care Nets au mari sanse sa termine la fundul clasamentului iarasi - deci un draft pick iminent in primele 5. Daca LeBron pleaca vara viitoare, va fi haos si Cavs vor pica rau de tot. Daca resemneaza, se poate vorbi de o reconstructie din mers si pot ramane in primele 4 echipe din Est.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig