joi, 14 septembrie 2017

Box office Romania: august 2017 vs. august 2016


     In analizele saptamanale am remarcat ca incasarile in august n-au aratat prea bine. Dar o imagine mai adecvata o poti avea daca compari incasarile din august acest an versus cele de anul trecut.


     Sa le luam pe rand:

1. Cifrele din grafic sunt in euro, folosesc datele publice de pe cinemagia.
2. Romania era pe un trend general ascendent - 2016 fata de 2015 a fost chiar o crestere de 2 cifre procentuale. Si in 2017 - pana la acest august ingrozitor - din feeling-ul pe care il am vazand cifrele saptamana de saptamana as zice ca trendul era tot crescator.
3. In august a fost prapad. Incasarile din august 2016 insumau 5.6m EUR, in vreme ce incasarile in august 2017 au fost de 4.3m EUR. Vorbim de o scadere uriasa - 25%.
4. Singura veste buna este ca diferenta fata de anul trecut s-a miscorat considerabil in ultima saptamana de august, iar in prima saptamana de septembrie vorbim de incasari la acelasi nivel.

    De ce incasari atat de slabe in august 2017?

Explicatia simpla si clara vine din dependenta noastra totala de filmele care vin de peste ocean. Nu avem filme locale, nu avem alte surse (europene, asiatice, etc) si atunci recolta americana e in relatie directa cu incasarile locale. Iar in State a fost o vara oribila pentru box office. Asa cum scrie si Variety aici. Iar lucrul asta s-a simtit si la noi.




SHARE:

Un comentariu

  1. Buna ziua, as dori sa va recomand:

    1. Sa schimbati tema si fontul acestui site
    2. Sa scrieti mai des despre interpretari personale, nu doar calcule, evaluari reci.

    Cu respect,
    George Georgescu

    RăspundețiȘtergere

© Becerescu.ro. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig